eur:
394.46
usd:
370.45
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Vasárnapra is több megyére adtak ki figyelmeztetést a sok eső miatt

Két megyére másod-, három megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat vasárnapra a várható jelentős mennyiségű csapadék miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Vas és Zala megyében vasárnap is több mint 30 milliméter csapadék hullhat, ezért ezekre a területekre másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Győr-Moson-Sopron, Somogy és Veszprém megyére, szintén a várható sok eső miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Mint írták: délnyugat felől egyre többfelé várható intenzív eső. A Dunántúlon, annak is jellemzően a nyugati felén vasárnap estig összességében általában 15-30 milliméter, de a legnyugatibb megyékben 30-45 milliméter eső is lehullhat.

Emellett vasárnap a késő esti óráktól az északnyugati szelet a Dunántúlon néhol már viharos széllökésekre is számítani lehet - tették hozzá.
Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 8 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet 6 és 12 fok között várható, délkeleten lesz a melegebb.

Majd hétfőtől téliesre fordul az idő. A Dunántúlon hózápor várható és keleten is egyre nagyobb területen havas eső, hó váltja fel az esőt. Az északi, északnyugati szél főként a Dunántúlon többfelé viharos lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között valószínű. A nappali maximumok pedig plusz 2 és plusz 6 fok között alakulnak.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×