Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vasárnapra is több megyére adtak ki figyelmeztetést a sok eső miatt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Két megyére másod-, három megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat vasárnapra a várható jelentős mennyiségű csapadék miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Vas és Zala megyében vasárnap is több mint 30 milliméter csapadék hullhat, ezért ezekre a területekre másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Győr-Moson-Sopron, Somogy és Veszprém megyére, szintén a várható sok eső miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Mint írták: délnyugat felől egyre többfelé várható intenzív eső. A Dunántúlon, annak is jellemzően a nyugati felén vasárnap estig összességében általában 15-30 milliméter, de a legnyugatibb megyékben 30-45 milliméter eső is lehullhat.

Emellett vasárnap a késő esti óráktól az északnyugati szelet a Dunántúlon néhol már viharos széllökésekre is számítani lehet - tették hozzá.
Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 8 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet 6 és 12 fok között várható, délkeleten lesz a melegebb.

Majd hétfőtől téliesre fordul az idő. A Dunántúlon hózápor várható és keleten is egyre nagyobb területen havas eső, hó váltja fel az esőt. Az északi, északnyugati szél főként a Dunántúlon többfelé viharos lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között valószínű. A nappali maximumok pedig plusz 2 és plusz 6 fok között alakulnak.