eur:
394.46
usd:
370.24
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Soltész: jövőre hétmilliárd forinttal több juthat gyermekétkeztetésre

A gyermekétkeztetésre fordítható támogatás mintegy hét milliárd forinttal emelkedhet jövőre, ez több mint 13 százalékos növekedés - közölte Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára szombaton budapesti sajtótájékoztatóján.

Idén több mint 33 százalékkal nőtt az ingyenes és kedvezményes gyermekétkeztetésre fordítható támogatás egy főre eső összege - tette hozzá Soltész Miklós.
Közölte, az ingyenes és kedvezményes étkezetésre 2010-ben 28,7 milliárd forint jutott, 2014-ben ez az összeg 51,5 milliárdra nő.

Az államtitkár beszámolt arról is, hogy a bölcsődei, óvodai ellátásban részesülő vagy iskolában tanuló gyermekek közül a múlt évben 347 ezren ingyenes, 202 ezren 50 százalékos kedvezményes étkeztetéshez jutottak, tehát az intézményekben étkező gyermekek több mint fele kapott támogatást.

A sajtótájékoztatón közreadott tájékoztató szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium még az idén 4 milliárd forint többletforrást biztosít ilyen célra.
Írtak arról is, hogy a kormány kiemelt figyelmet fordít azokra a hátrányos helyzetű gyermekekre, akik a nyári szünidőben nem juthatnak meleg ételekhez. A szünidőben 2,4 milliárd forintos forrásból 111 ezer gyermek juthat ebédhez hét héten keresztül.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×