Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Soltész: jövőre hétmilliárd forinttal több juthat gyermekétkeztetésre

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A gyermekétkeztetésre fordítható támogatás mintegy hét milliárd forinttal emelkedhet jövőre, ez több mint 13 százalékos növekedés - közölte Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára szombaton budapesti sajtótájékoztatóján.

Idén több mint 33 százalékkal nőtt az ingyenes és kedvezményes gyermekétkeztetésre fordítható támogatás egy főre eső összege - tette hozzá Soltész Miklós.
Közölte, az ingyenes és kedvezményes étkezetésre 2010-ben 28,7 milliárd forint jutott, 2014-ben ez az összeg 51,5 milliárdra nő.

Az államtitkár beszámolt arról is, hogy a bölcsődei, óvodai ellátásban részesülő vagy iskolában tanuló gyermekek közül a múlt évben 347 ezren ingyenes, 202 ezren 50 százalékos kedvezményes étkeztetéshez jutottak, tehát az intézményekben étkező gyermekek több mint fele kapott támogatást.

A sajtótájékoztatón közreadott tájékoztató szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium még az idén 4 milliárd forint többletforrást biztosít ilyen célra.
Írtak arról is, hogy a kormány kiemelt figyelmet fordít azokra a hátrányos helyzetű gyermekekre, akik a nyári szünidőben nem juthatnak meleg ételekhez. A szünidőben 2,4 milliárd forintos forrásból 111 ezer gyermek juthat ebédhez hét héten keresztül.