Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ezernél is több diák teljesít közösségi szolgálatot a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Idősotthonokban, hajléktalan ellátó szolgáltatásokban, gyermekprogramokban vállalnak feladatot azok a középiskolások, akik a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál teljesítik az érettségihez előírt közösségi szolgálatukat. Csak a fővárosban több mint ezren kapcsolódtak be a karitatív szervezet munkájába.

Budapesten már húsz középiskola kötött együttműködési megállapodást a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal arról, hogy diákjaik a karitatív szervezet különböző programjaiban teljesítik az érettségihez előírt ötven óra közösségi szolgálatot. Ez a feltétel első alkalommal a 2016-ban érettségizőket érinti - olvasható a szervezet közleményében.

Az előírás miatt az iskolák a most kilencedik és tizedik osztályba járó tanulóik számára keresnek lehetőséget a közösségi szolgálat teljesítésére. A Máltai Szeretetszolgálat kijelölt programjaiba eddig 1150 középiskolás kapcsolódott be a fővárosban.

A tizenöt-tizenhét éves tanulók a Szeretetszolgálat szakembereinek felügyelete mellett többféle feladatot is ellátnak. Részt vesznek a bentlakásos intézmények közösségi programjaiban, együtt tanulnak és játszanak a családok átmeneti otthonában élő gyerekekkel, bekapcsolódnak az idősek otthonában rendezett délutáni elfoglaltságokba, ami idős emberek mentális állapotának javítását szolgálja, ezen felül rendszeresen látogatják a hajléktalan lábadozó betegeit is.

Hétről hétre számos diák fordul meg a Máltai Szeretetszolgálat budapesti játszóterein és játszóházaiban, ahol nagyrészt rászoruló, vagy nehéz körülmények között élő családok gyerekeivel találkoznak. Diákok készítik a heti hét napon át közlekedő teajárat szendvicseit, és ők szolgálják ki vacsorával a teajáratra várakozó hajléktalan embereket is, és több százan iratkoztak fel az Adni öröm! karácsonyi adománygyűjtő akcióban való részvételre is.

A főváros mellett számos városban alakult ki értékes együttműködés a Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetei és az ottani középiskolák között.