Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tartós, sűrű ködre figyelmeztet a meteorológia

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az ország tizenhat megyéjére és a fővárosra is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható tartós, sűrű köd miatt.

A szolgálat veszélyjelzése szerint a látástávolság csak pár száz méter körül várható, és csak lassan oszlik majd fel a köd, ezért figyelmeztetést adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megye, valamint a főváros területére.

Mint írták, kiemelten a Dunántúlon, illetve a középső országrész és az Északi-középhegység egyes részein nagyobb területen várható sűrű köd, amely pénteken napközben csak lassan oszlik fel.

Az előrejelzés szerint pénteken délelőtt mindenütt megszűnik a csapadék. Az ország legnagyobb részén többnyire erősen felhős lesz az ég, a Tiszántúlon viszont akár több órára is kisüthet a nap.

Délutántól nyugaton, délnyugaton újra egyre több helyen várható eső. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 15 fok között valószínű, nyugaton lesz a hűvösebb, keleten-délkeleten a melegebb.

Ezt követően a hét végéig folytatódik a borús, esős idő, hétfőtől pedig már télies időjárás várható, hózápor is lehetséges.