Végleg bezár a józsefvárosi piac - lapszemle

Infostart
2013. november 19. 07:47
Csütörtökön valószínűleg végleg bezár a józsefvárosi piac - írja a Pénzcentrum.hu. A Portfolio.hu arról ír, hogy óriási az érdeklődés a magyar dollárkötvény iránt.

A Magyar Nemzet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel közöl interjút. A politikus szerint a családi adókedvezmény kiterjesztésének lényege, hogy azok a szülők, akik a gyermekek után járó kedvezményt jelenleg nem tudják teljes egészében igénybe venni, a következő évtől az összegekkel adójuk mellett a járulékaikat is csökkenthetik, így a lehetséges adómegtakarítás 16 százalékról a bruttó bér 33 százalékára növekszik. A lépés nagyjából ötvenmilliárd forinttal hagy többet csaknem 270 ezer háztartásban - fejtette ki Varga Mihály.

A Népszabadság információi szerint még ki se írták a 3-as metró szerelvényeinek felújítására, illetve beszerzésére vonatkozó tendert, de máris a részletekről tárgyalnak az oroszokkal. Hivatalosan éppen a közbeszerzési pályázat előkészítése érdekében több partnerrel folytatnak megbeszéléseket, a lap forrásai azonban egyetlen cégről hallottak. Az egyeztetéseket nem Tarlós István vagy egyik helyettese folytatja a nagyjából hetvenmilliárdos üzletről, a tárgyalást pedig a lehetséges orosz partner kezdeményezte.

Az Index.hu oldalon arról olvashatnak, hogy a fővárosi kerékpárkölcsönző - ha nem csúszik újra - fél év múlva indul, a Budapesti Közlekedési Központ viszont már készül a növekvő biciklis forgalomra. A város több pontján új forgalmi rendet alakítottak ki, hogy megkönnyítsék a kerékpárosok haladását.

A Portfolio.hu arról ír, hogy óriási az érdeklődés a magyar dollárkötvény iránt. A kibocsátást jó időzítéssel és nagyon vonzó kamatfeltétellel indította el az Államadósság Kezelő Központ, így sikerült lejjebb vinni a kibocsátás tényleges felárát. A befolyó pénzt nagy valószínűséggel két, januárban és májusban lejáró devizakötvény törlesztésére fordítják, így csak átmenetileg emeli meg a mostani forrásbevonás az államadósságot.

A Napi.hu oldalon arról olvashatnak, hogy az Európai Unió a szokásosnál hamarabb befogadhat 25 magyar nagyprojektet. Még ebben az uniós fejlesztési ciklusban több forrást is átcsoportosíthat Magyarország az egyik programból a másikba.

A Pénzcentrum.hu cikke szerint csütörtökön valószínűleg végleg bezár a Józsefvárosi Piac. Az önkormányzat becslése szerint a piac évente 15 milliárd forint adóbevétel-kiesést jelent, így nincs semmilyen racionális érv arra, hogy változatlan formában működjön.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle gazdaság
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást