eur:
394.45
usd:
370.71
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Törvényben tiltaná Horthy-szobrok állítását az MSZP

Az MSZP határozati javaslatot nyújtott be a parlamentnek, azt kezdeményezve: a Ház kérje fel a kormányt, hogy egy hónapon belül terjesszen elő olyan indítványt, amely megtiltja Horthy-szobrok állítását közterületen és bárki számára nyitva álló nyilvános helyeken.

Mesterházy Attila pártelnök és Bárándy Gergely országgyűlési képviselő indoklása szerint egyre több településen állítanak szobrot Horthy Miklósnak, és az önkormányzatok ehhez "maguk mögött tudhatják a kormány ideológiai támogatását is".

A szocialisták véleménye szerint ennek megálljt kell parancsolni, mert "a Horthy-rendszerben dúló a társadalmi igazságtalanság magyarok millióit taszította szegénységbe és hagyta cselédsorban, ezt a világot pedig csak avíttas konzervatív eszmék hirdetői kívánják vissza".

Az MSZP határozottan elutasítja, hogy Horthy Miklós egykori kormányzó emlékét köztéri szobrok állításával pozitív színben tüntessék fel - olvasható a határozati javaslat indoklásában, amely ehelyett a Horthy-rendszer áldozataira emlékező emlékművek felállítását, oktatási anyagok elkészítését szorgalmazza.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×