eur:
395.15
usd:
371
bux:
65118.41
2024. április 19. péntek Emma

Az ENSZ-főtitkár köszönő levelet írt Áder Jánosnak

Köszönetét fejezte ki az ENSZ főtitkára Áder János államfőnek az októberi budapesti Víz Világtalálkozó megszervezéséért.

"Köszönöm szépen!" - írta saját kezűleg a levél végén Ban Ki Mun, hangsúlyozva, hogy "a budapesti konferencia nagyon időszerű esemény volt, felhívta a figyelmet arra, hogy a víznek és a vízzel összefüggő közegészségügyi kérdéseknek központi jelentőséget kell tulajdonítani, nemcsak a fenntartható fejlődésért folyó erőfeszítések, de a klímaváltozás elleni küzdelem terén is".

A köszönőlevelet a Köztársasági Elnöki Hivatal juttatta el hétfőn az MTI-hez.

Az október 8-11. között, politikusok, civil szervezetek, kutatók és nemzetközi szervezetek részvételével megrendezett tanácskozás megnyitóján a magyar államfő és a világszervezet főtitkára is részt vett.

Ban Ki Mun október 24-i keltezésű levelében méltatta Áder János személyes elkötelezettségét is a fenntartható fejlődés mellett, valamint Magyarország elkötelezettségét a világszervezet értékei és céljai mellett.

A konferencia nyilatkozat elfogadásával zárult. Ebben a résztvevők szorgalmazták, hogy az ENSZ-nek a 2015 utáni időszakra vonatkozó fenntartható fejlődési céljai között legyen olyan, amely kifejezetten a vízhez és a szennyvízkezeléshez kapcsolódik.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×