Budai Gyula: Az elmúlt három évben 6 milliárd jutott tanyafejlesztésre

InfoRádió / MTI
2013. november 14. 11:27
Az elmúlt három évben közel 6 milliárd forint jutott a tanyán élők életkörülményeinek és életminőségének javítására - jelentette ki Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) által a Tanyafejlesztési Program megismertetésére indított roadshow csütörtöki állomásán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkányban.

A tanyán élők támogatására idén eredetileg 2 milliárd forintot különítettek el, a támogatási forrást azonban - a nagy igény miatt - a tárca 3,5 milliárd forintra emelte - ismertette előadásában a VM parlamenti államtitkára. A forrásra beérkezett, közel ezer pályázat közül 778 felelt meg a szakmai és formai követelményeknek és végül 529 pályázó nyert különböző összegeket.

Budai Gyula elmondta, a nyertes önkormányzatok és egyéni tanyagazdálkodók a program keretösszegéből összesen közel 1,5 milliárd forintot a tanyákon megtermelt termékek piacra jutását segítő helyi piacok kialakítására, 534 millió a tanyákra vezető utak karbantartására, valamint közel 500 millió forintot az elektromos hálózattal nem rendelkező tanyák villamosítására fordíthatnak.