eur:
395.74
usd:
372.16
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Kövér: a 2002-esnél rosszabb hangulatú kampányra kell készülni

Kövér László szerint rosszabb hangulatú kampányra kell készülni, mint a 2002-es volt. Az Országgyűlés elnöke erről Pápán, a Pápai Polgári Kör szerdai rendezvényén beszélt.

Hangsúlyozta, hogy most az összegzés és felkészülés ideje van, hiszen legkorábban jövő áprilisban lesznek az országgyűlési választások. A felkészülés részben lelki természetű, mivel olyan kampányra kell készülni, amely rosszabb lesz, mint a 2002-es - mondta a fideszes politikus, hozzátéve, hogy ha mégsem lesz rosszabb, akkor "egyszer csalódunk a baloldalban".

Kövér László szerint a baloldali politikusok úgy érzik, rá vannak kényszerítve arra a módszerre, hogy botránykeltéssel "háborús hangulatot" próbáljanak teremteni, mivel nincs meg a szükséges támogatottságuk.

Ennek ellenére, "ha nem veszítjük el a fejünket, képesek leszünk higgadtan gondolkodni, ezt a választást nem veszíthetjük el" - fogalmazott a rendezvényen százötven-kétszáz érdeklő előtt.

A házelnök azt mondta, hogy a kormányváltáskor, 2010-ben a szakadék széléről kellett visszarántani az országot. A Fidesz minden területre kiterjedő mély válságot örökölt: a gazdaság totálisan visszaesett, a munkanélküliségi ráta rekordmagasan állt, eladósodott az állam, az önkormányzatok, a családok a devizahitelek miatt, eltörölték a családtámogatási rendszert, a rendőrség, a titkosszolgálatok és az ország morális csődbe került - sorolta Kövér László.

Ebből a helyzetből a Fidesz-kormány "előremenekült"; új irányt határozott meg, minden téren átalakította az országot, alapvető hibák, botrányok nélkül - mondta a házelnök.

Kövér László szólt arról, hogy a három és fél éves kormányzásnak ma már látható eredményei vannak, "a kérdés most csak az, hogy megtartjuk-e ezeket, vagy hagyjuk elveszni, mint 2002-ben". Kiemelte azt is: ma már Európában példaként követik, amit a kormány az elmúlt három és fél évben véghez vitt, így például a rezsicsökkentést vagy a bankadót. Nem volt könnyű ezt elérni, még nemzetközi porondon is támadták a kormányt - fűzte hozzá.

"A vállalt kötelezettségeinket befejeztük, a lelkiismeretünk tiszta lehet, mert szántszándékkal nem követtünk el hibát, szántszándékkal nem sértettünk senkit meg, s kormányzásunk eredményeket hozott" - összegzett Kövér László.

A választási esélyekről azt mondta: nincs ellenfél a pályán, de ez nem jelenti azt, hogy a kampányban nincs több munka, és leperegne róluk minden gyalázkodás. A baloldali pártokra utalva azt mondta, "össze fognak állni" a hatalom megszerzése érdekében.

"Komoly esélyünk van a győzelemre, de ez a választás még nem dőlt el, csak a választás napján" - hangsúlyozta Kövér László.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×