eur:
393.79
usd:
368.18
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Bajnai: Nem kizárt az egyezség újratárgyalása

Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője el tudna képzelni olyan okot, ami miatt újratárgyalható az MSZP és az Együtt-PM közötti megállapodás. Az MSZP az InfoRádió megkeresésére nem kívánt reagálni az elhangzottakra. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke pedig közölte: a DK-nak egyetlen különleges feltétele sincs, bármikor készen állnak az együttműködésre.

Bajnai Gordon, az Együtt-PM választási szövetség vezetője az MSZP és az Együtt-PM közötti megállapodás újratárgyalásáról az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott: "Bármit újranyitni, újragondolni akkor van értelme, ha az közelebb visz minket a győzelemhez és ha azok, akik ebbe be akarnak jönni, osztják azt a legfontosabb célt, hogy 2014-ben kormányváltás legyen."

Mint mondta: ha a felek egyetértenek benne, el tud képzelni olyan indokot, ami miatt újra lehetne tárgyalni a szövetséget.

A szocialista párt az InfoRádió megkeresésére nem kívánt reagálni az elhangzottakra.

Bajnai Gordon viszont az interjúban kitért arra is, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke azzal, hogy október 23-adikán kritizálta az MSZP és az Együtt-PM egyezségét, felrúgta az ellenzéki nagygyűlés előtti megállapodásukat.

"Akkor lehet jól szövetséget kötni, ha van egy alapvető bizalom, hogy a megkötött megállapodásokat betartjuk. Márpedig ami október 23-adikán egy előzetesen megkötött, írásban is rögzített megállapodás nyílt színi felrúgását jelentette, az nyilván elbizonytalanítja a szövetséges partnereket. Ennek a bizalomnak a helyreállítása nélkül ez nehezen képzelhető el"- tette hozzá Bajnai Gordon.

Megkeresésünkre Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője úgy nyilatkozott: "Ha valamiféle bizalomvesztésről beszél az Együtt-PM vezetője, az nem október 23-adikán történt, hanem október 22-edikén, amikor a két párt mindenki mást, az összes többi demokratikus ellenzéki erőt kihagyva kötött egy kétpárti paktumot, ami nyilvánvalóan nem fedi le a teljes ellenzéki tábort."

Bajnai Gordon szavaira Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is reagált. A Facebook-on közzétett nyílt levelében a volt miniszterelnök feltette a kérdést, hogy mi a fontosabb, a jogos vagy vitatható múltbeli sérelmek vagy a demokratikus ellenzéki összefogás?

Arra a felvetésre pedig, hogy a DK-nak fontosabb a párt jövője, mint a kormányváltás, Gyurcsány Ferenc azt írta: Bajnai Gordon megfoghatatlan bizonyítékot vár tőle arról, hogy érdemes az együttműködésre. A Demokratikus Koalíciónak egyetlen különleges feltétele sincs, bármikor készen áll az együttműködésre - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×