Inforádió

Meghallgatom Élő adás

November végéig lehet levélben felmondani a kötelező biztosítást

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Aki másik biztosítónál akarja megkötni a jövő évre a kötelező gépjármű felelősségbiztosítását (kgfb) annak a meglévő biztosítását december 1-ig kell felmondani, de ez a nap az idén vasárnapra esik, így a biztosítók többsége az utolsó munkanapon, november 29-én pénteken fogadja utoljára a levélben történő felmondást - mondta Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) elnöke kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) elnöke kedden sajtótájékoztatón, Budapesten elmondta: faxon ugyan december elsején is érkezhet felmondás a biztosítókhoz, de az alkuszok többsége ennek befogadására nem vállal garanciát, ezért arra hívják fel az érintettek figyelmét, hogy a döntést ne hagyják az utolsó napra.

Akinek nem érkezik meg időben a felmondása, az a jelenlegi biztosítójánál marad jövőre is - tette hozzá az elnök.

Papp Lajos közölte: a díjértesítőre és az alkuszok portálján történő kalkulációra is igaz a figyelmeztetés, tisztázni kell, hogy az tartalmazza-e a 30 százalékos baleseti adót.

Ha nem, akkor ennyivel magasabb lesz a kiszámlázott díj - mondta.

A FBAMSZ becslése szerint a tavalyihoz képest idén egyharmaddal kevesebben váltanak kötelező biztosítót, így a számuk 300 ezer körül lesz. Ehhez azonban hozzájön még további 150 ezer olyan ügyfél, aki a jelenlegi biztosítójánál felmondja, majd ugyanott jobb feltételekkel újra megköti biztosítását.