Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fegyelmi vizsgálat az ároktői ügyben - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az ároktói ügy kapcsán a büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka elrendelte a fegyelmi felelősség megállapítását - írja a Magyar Nemzet keddi számában. A Népszabadság arról ír, hogy hadat üzent Brüsszel az uniót elborító szatyorinváziónak.

A Magyar Nemzet írásából kiderül: május és október között tavalyhoz képest 13 százalékkal emelkedtek a forgalmiadó-bevételek, a szaktárca helyettes államtitkára szerint ez a kereskedelmi viszonyok tisztulását jelzi, és a pénztárgépcsere hatásaként értékelhető. Hozzátette: a napokban három pénztárgéprendelet rendelet jelenik majd meg.

A Magyar Nemzet arról is ír, hogy fegyelmi felelősség megállapítását rendelte el az ároktői ügy kapcsán a büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka. A lap értesülése szerint azt kívánják feltárni, hogy egy héttel ezelőtt miért nem történt meg R. Elemér elsőrendű vádlott előállítása a bírósági tárgyalásra.

Az index cikke szerint robbanás előtt áll a magyar menekülthelyzet. Tavaly már csaknem félmillió migráns érkezett az országba. A megsokszorozódott menekültáradat miatt Magyarországnak olyan problémákkal kell szembenéznie, mint az EU déli államainak, ahonnan mostanában többször is halálos tragédiákról hallani. Az európai uniós menekültpolitika gyerekcipőben jár, Magyarországon pedig csak tűzoltásra futja.

A Népszabadság arról ír, hogy hadat üzent Brüsszel az uniót elborító szatyorinváziónak. Felmérések szerint évente csaknem százmilliárd nejlonzacskó kerül az európai piacra. A bizottság most szatyorkvótát határozna meg a tagországok számára.

A Népszabadság összeállításából kiderül: bár a Budapest Környéki Törvényszék már ítéletet is hirdetett a 2008-2009-es romagyilkosságoknak nevezett bűncselekmény sorozatban, az ügyben mégis sok elvarratlan szál maradt. A lap szerint az sem derült ki teljes biztossággal, hogy az elítélt elkövetőknek voltak-e segítőtársaik.

A napi.hu cikkéből kiderül: újabb olyan adatsor látott napvilágot, amely a magyarországi tehetősek és a legszegényebbek, illetve a felsőfokú végzettségűek és az érettségivel nem rendelkezők közötti szakadék szélesebbé válását jelzi. A rezsicsökkentés hatására például csökkent a lakásfenntartásra fordított kiadások aránya, a legalacsonyabb és a legmagasabb végzettséggel rendelkező háztartásoknál jelentősen, 2,1, illetve 1,7 százalékponttal, a középiskolai képesítéssel rendelkező háztartásoknál pedig kisebb mértékben, 0,2 százalékponttal.

A napi.hu írásából kiderül: letörhetik az energiaárakat a napelemgyártók. Kínában ugyanis megtalálták a módját a napelemgyártók az alacsony árak és a csökkenő állami támogatás kivédésének: saját maguk építenek napelemfarmokat, amelyek óriási mennyiségű elektromos energiát állíthatnak elő belátható időn belül. Az eladók az így szerzett bevételekből teremthetnek forrást adósságaik törlesztéséhez. Kína tíz legnagyobb napelemgyártója több mint 16 milliárd dollár hitelt halmozott fel, tartozásaik eszközeikhez viszonyított aránya meghaladja a hetven százalékot.

A portfolio.hu arról ír, hogy a 2013-as évben szárnyalt a Tesla Motors, az elektromosautó-gyártó árfolyama néhány hónap alatt ötszöröződött meg. Az exponenciális emelkedésnek azonban zuhanás lett a vége, igaz mindez nem váratlanul történt, a közelgő fordulatra korábban már több jel is figyelmeztetett, illetve több olyan esemény is bekövetkezett, ami az esés irányába mutatott. A gazdasági portál összegyűjtötte a jeleket és eseményeket, illetve azt vizsgálta, hogy hogyan reagáltak mindezekre az elemzők és merre tarthat az árfolyam.

A pénzcentrum.hu összeállításából kiderül: a szakértő szerint van helye a megtakarítások között egy értékes műtárgynak vagy ékszernek. A leginkább a festmények, a nemesfémekből készült ötvöstárgyak és a brillel ékesített ékszerek lehetnek jó befektetések, de egy limitált szériás óra különlegesség is jó hozamot hozhat. Mikor és kinek éri meg műtárgyba fektetni? Mit érdemes vásárolni? Laikusként is megéri? Válaszok a pénzcentrum.hu-n.