eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Új államtitkár a Nemzetgazdasági Minisztériumban

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkárává nevezte ki Komoróczki Istvánt november 8-i hatállyal Áder János köztársasági elnök hétfőn, az új államtitkár a tervezéskoordinációért felelős államtitkárságot vezeti - jelentette be a szaktárca az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Komoróczki István pályáját 1979-ben, a Külügyminisztériumban kezdte, 1981-től Stockholmban öt évig kulturális és sajtóattasé, majd 1991-ben Tel-Avivban egy éven át tanácsos volt.

1996-tól a Magyar Hitelbank Rt. (később: ABN AMRO Bank Rt.) kommunikációs igazgatója és a társasági titkárság vezetője lett, 1999-től üzletfejlesztési és marketingigazgatóként a PriceWaterhouseCoopers Magyarország Kft.-nél dolgozott, majd 2001-től az Agrupación Funeurópa Biztosító vezérigazgató-helyettese volt.

Az új államtitkár az elmúlt években az Imperial Tobacco Csoport vállalati kapcsolatok főigazgatóságán dolgozott Brüsszelben, ezt megelőzően pedig a vállalati kapcsolatok igazgatója volt a cégcsoport magyarországi vállalatánál.

Az NGM tervezéskkordinácós államtitkári posztja március óta betöltetlen volt, miután Csizmadia Norbert a Magyar Nemzeti Bank költségvetési koordinációért felelős ügyvezető igazgatója lett.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×