Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Erre készüljenek az autósok

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az olajjal együtt tovább estek a héten a finomított termékárak, de a forint megint keresztbe tett az autósok "nagy" örömére. A jövő héten várhatóan nem változnak majd az üzemanyagárak, legfeljebb a dízelesek lehetnek halvány reményei 2-3 forintos árcsökkentésre - írja a Portfolio.hu.

Már a 104 dolláros szint alatt is járt a héten a Brent árfolyama. A fekete arany a tovább emelkedő amerikai tartalékadatokra és az erősödő dollárnak köszönhetően eset a világpiacon

A finomított termékárak dollárban mért jegyzésárai jelentősen estek a héten, a benzin esetében látott 2,2 százalékos csökkenés és a dízel esetén tapasztal 3,3 százalékos visszaesés önmagában is árcsökkentést indokolna.

A hazai fizetőeszköz a múlt heti 215,2-es átlagos szintekről a héten 220,6-ig gyengült a dollárral szemben, ami kedvezőtlenül hathat a hazai autósok számára. A dolláros átlagárak esést akárcsak a múlt héten most is a hazai fizetőeszköz gyengülése tompította. A benzin forintban mérve 0,2 százalékkal drágult, a gázolaj 0,8 százalékos csökkenést produkált. A fenti mozgások alapján az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a Mol most sem változtat a hazai üzemanyagárakon, legfeljebb a dízel eshet 2-3 forinttal.

A héten látott elmozdulások alapján szerdán a Portfolio szerint nem lesz árelmozdulásra a hazai kutakon. Minimális esélye van annak, hogy a gázolaj esetében literenként 2-3 forintos árcsökkentésre kerül sor. A lépést a lejtmenetben lévő finomított termékárak és a forint gyengülése indokolja.