eur:
393.22
usd:
367.36
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Újabb utazási iroda húzta le a rolót - lapszemle

Újabb utazási iroda ment tönkre - részletek a Magyar Nemzetben. A Népszabadság cikkéből kiderül, kevesebb lett az ittas sofőr.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a Blue Travel mellett a Mercator Holiday utazási iroda is befejezi utazásszervező tevékenységét. A cég ügyvezetője a lapnak azt mondta: a nehéz piaci helyzet és a válság következtében átalakult utazási szokások, valamint az ehhez kapcsolódó kilátástalan jövőkép miatt döntöttek úgy, hogy befejezik tevékenységüket. Hozzátette: utasaik jelenleg nem tartózkodnak külföldön.

A Népszabadság arról ír, hogy kevesebb lett az ittas sofőr az idei év első 10 hónapjában 2012 hasonló időszakához képest. A személyi sérüléssel járó balesetek 10,1 százalékáért voltak felelősek az ittasan közlekedők. A rendőrség a csökkenést a nyáron hatályba lépett Btk módosításokkal, valamint a gyakori és szigorú ellenőrzésekkel magyarázza.

A Napi.hu cikkéből kiderül: egyre jobban erősödnek a jövő évi labdarúgó-világbajnokság megtartásával kapcsolatos aggodalmak, miután nyílt vita alakult ki a FIFA rendezvényszervező szervezete és a riói szervezők között egy elmaradt fórum kapcsán. Emellett a játékok megrendezésének költségei ellen is folyamatosan tüntetések vannak Brazíliában.

A Pénzcentrum.hu a jövő évi hosszú hétvégékről készített összeállításából kiderül: a magyar lakosság nagy része ilyenkor szeret utazni, az ünnepekkor sorra megtelnek ugyanis a wellness-szállodás, de a panziók, erdei- és falusi szálláshelyek kihasználtsága is megugrik. Az összeállításból kiderül: 2014-ben három hosszú hétvégével számolhatunk.

Az index cikkéből kiderül: 120 ezer forintos pénzbüntetést kénytelen fizetni Ajka polgármestere, amiért egy május elsejei ünnepi beszédben kissé elengedte magát. A városvezetőt azután jelentették fel, hogy 2011 május elsején, ünnepi beszédében nem éppen pozitív jelzőkkel illetett egy parlamenti és két önkormányzati képviselőt. A bíróság megállapította a három rendbeli rágalmazást.

Szintén az index összeállításából kiderül: az eszköz már megvan, most már csak a kultúrának kell kialakulnia, hogy hamarosan legalább részben virtuálissá váljanak az egyetemek. Az Észak-Karolinai Egyetem és az IBM felhőalapú osztálytermével kísérletezik ugyanis a Műegyetem.

A Pénzcentrum.hu összeállítást készített arról, hogyan őrizhető meg sokáig a félretett pénzünk értéke. A gazdasági portál szerint meglepő mértékben nem értünk az úgynevezett alternatív befektetésekhez, legyen az arany, vagy akár műtárgy. Az átlagos minőségű nemesfém ékszerek például legfeljebb törtaranyként értékesíthetőek, ami a kimondottan befektetési célra készített aranylapoknál és tömböknél jóval kevesebbet ér.

A Napi.hu cikke is az aranyat helyezi előtérbe. Az írásból kiderül: miután eddig egész évben gyengélkedett az arany, áprilisi zuhanása új szintre helyezte a nemesfém értékesítési árát. Az összeállításból azonban kiderül: az arany még így is jobb befektetés, mint a készpénz.

A Portfolio.hu a Financial Timesra hivatkozva arról ír, hogy több milliárd eurós büntetés kiszabására készül az Európai Bizottság az Euribor és a Yen Libor manipulációja miatt. A Royal Bank of Scotland, a Deutsche Bank és a Société Générale számíthat bírságra az első körben.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×