eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Sztrájkra is készek a szociális dolgozók

A szociális ágazatban dolgozók "elfogadhatatlan jövedelmi viszonyai és munkakörülményei miatt" a Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság békés demonstrációt szervez - jelentette be a testület csütörtökön.

A demonstráció keretében petíciót akarnak átadni Balog Zoltán emberierőforrás-miniszternek, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, valamint Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkárának november 12-én Budapesten.

A petíciót negyvenezren írták alá.

A tiltakozók az érdemi egyeztetést is hiányolják a kormányzattal. Közölték: a problémák eredményeképpen mára a szociális szolgáltatások színvonala sok esetben tarthatatlan szintre süllyedt.

Jelezték: szeptember 4-én és 11-én egyes szervezetek ugyan tárgyaltak Soltész Miklóssal, de az egyeztetések megakadtak a költségvetési törvénytervezet nyilvánossá válásával, amelyben nem szerepel a szociális ágazat bérrendezése.

Tudatták: az ágazat munkavállalói akár a sztrájkra is készek.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×