"Magyarország és Európa együtt lehet sikeres"

InfoRádió / MTI
2013. november 7. 11:21
Csepreghy Nándor szerint minden félnek meg kell értenie, hogy nincs sikeres Európa sikeres Magyarország nélkül, és nincs sikeres Magyarország sikeres Európai Unió nélkül.

A Miniszterelnökség helyettes államtitkára erről csütörtökön, a MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) által Budapesten rendezett nemzetközi konferencián beszélt.

Csepreghy Nándor elmondta: a magyar gazdaságfejlesztés motorját a pályázati pénzek jelentik, nem mindegy, hogy ezeket a pénzeket milyen területen, milyen hatékonysággal használja fel az ország, ezért a kormány az elmúlt időszakban a hazai és az uniós források összehangolására helyezte a súlyt.

Az uniós források megléte azonban önmagában nem elég ahhoz, hogy Magyarország profitáljon ezekből a támogatásokból, s ezáltal az Európai Unió versenyképessége is javuljon, hanem hatékonyan működő rendszerekre és párbeszédre van szükség a különböző fejlesztésekben érintett szereplők, a kormány és az EU között - hangsúlyozta a helyettes államtitkár.