Megszüntetik az állami mobilcéget - lapszemle

Infostart
2013. november 6. 07:16
Biztosan nem lép állami szereplő a mobilpiacra - az okokról a Magyar Nemzet cikkezik. A Népszabadság úgy tudja, Kunhalmi Ágnes, a párt elnökségi tagja is szóvivő lesz az MSZP-ben.

Biztosan nem lép állami szereplő a mobilpiacra, egy nemrégiben született kormánydöntés szerint ugyanis megszűnik az MPVI Mobil Zrt. - írja a Magyar Nemzet. A lap értesülése szerint a mobil távközlési piac bővítése továbbra is napirenden van.

A Népszabadság úgy tudja, hogy Török Zsolt és Kormos Kata mellett Kunhalmi Ágnes, a párt elnökségi tagja is szóvivő lesz az MSZP-ben. A szocialisták okultak a bajai videóügyből és létrehozzák a sajtófőnöki posztot: ezt Ferencz Gábor, a Népszabadság korábbi lapszerkesztője látja el. Az új kommunikációs igazgató várhatóan politikus lesz, a frakcióelnökség valamelyik tagja.

Egy 76 éves nő vette meg a lebontandó pécsi magasházat - olvasható az Indexen. A fia szerint egy "büdös buznyákot sem" keresnek az ügyleten, önzetlenül vásárolták meg a céget a spanyoloktól.

A Facebook tőzsdére lépése óta a legnagyobb érdeklődéssel övezett részvénykibocsátás készülődik a technológia-szektorban: ha minden a tervek szerint alakul, csütörtökön megkezdődhet a kereskedés a Twitter részvényeivel. Részletek a Portfolio oldalán.

A Pénzcentrum újabb hasznos tippel szeretné ellátni azokat, akik a csökkenő betéti kamatokat látva inkább állampapírba fektetnék a pénzüket. Sokan rendelkeznek hitelkártyával, mégsem azzal vásárolják meg befektetésüket. Pedig az állampapírok a webkincstárban is elérhetőek, ahol hitelkártyával is fizethetünk, így a jóváírások révén extra hozamhoz juthatunk -- olvasható a cikkben.

A Napi.hu arról ír, hogy az e-útdíj bevezetésével jelentősen javult a magyar belföldi multimodális szállítás versenyképessége, de akkora árkülönbözet, ami miatt megérné váltani, még nehezen érhető el.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást