Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lendvai Ildikó: október 23-át elszúrtuk

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Október 23-án hibáztak a baloldali ellenzéki pártok - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Lendvai Ildikó. A szocialista országgyűlési képviselő szerint ez csak úgy hozható helyre, ha tudatos politikai szereposztással mutatják be a közös mondandójukat.

Elismerte Lendvai Ildikó szocialista országgyűlési képviselő, hogy október 23-án hibáztak a baloldali ellenzéki pártok.

"Október 23-át elszúrtuk, ezt mindenki látta, aki volt vagy hallott róla. Azt tudtuk üzenni, hogy elvileg összefogás kellene, csak gyakorlatilag ezt éppen most szétbeszéljük" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Ugyanakkor hozzátette: nem az derült ki, hogy a fő gondolatokban nem értenek egyet. Sajnálatosan az ottani koreográfia miatt ez nem vált hangsúlyossá. Ehelyett az mondódott ki, amiben valóban vita van: hogy elég széles-e ez az összefogás. Ám ez technikai vita, a módszer kérdése - hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

"Elkövettük azt a politikai hibát, hogy az eszközről való vitánkat jelenítettük meg a közönség előtt, a célban való egyetértés helyett" - mondta Lendvai Ildikó. Úgy vélte, emiatt maradt el a várt katarzis is.

A szocialista politikus szerint ez a hiba úgy javítható ki, ha a jövőben jobban hangsúlyozzák a közös gondolatot, és célokat. Lendvai Ildikó úgy fogalmazott: a közös mondandó egy tudatos politikai szereposztással jelenjen meg a választók előtt.

Hanganyag: Hlavay Richárd