Török Gábor: Nincs olyan, hogy egységes baloldali ellenzék

Infostart
2013. november 4. 17:52
Nincs olyan fogalom ma Magyarországon, hogy "baloldali ellenzéki oldal" - véli Török Gábor. A politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában az október 23-i nemzeti ünnep utáni politikai erőviszonyokról beszélt.

Olyan, hogy baloldali ellenzéki oldal, nincs. Nem lehet egységes politikai szereplőről beszélni a baloldalon - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Török Gábor, aki szerint a "legyen összefogás" gondolata legalább annyira életszerű, "mintha azt mondanám, hogy tanulás nélkül legyen meg a francia nyelvvizsgám".

A politika természetes állapota a széthúzás, az ellenakaratok megjelenése, a dezintegráció. Ahhoz, hogy megteremtődjön az egység munkára, politikai teljesítményre van szükség - hangsúlyozta Török Gábor.

Az október 23-i ellenzéki szereplés kapcsán elmondta, sose hitt abban, hogy egy politikai esemény vagy beszéd hatása szinte azonnal kimutatható a közvélemény-kutatásokban. Nagyon ritka az, amikor egy politikai történés azonnal megmozgatja a pártpolitikai eseményeket - tette hozzá.

Ellenzéki oldalon lett volna esély a változásra, de ott olyan stagnálás-stabilitás figyelhető meg, ami miatt mégsem lehet változást várni - emelte ki Török Gábor.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást