Egy jelöltállító szervezetként indul az Együtt-PM

Infostart
2013. november 4. 17:32
Egy jelöltállító szervezetként indul az Együtt-PM Szövetség, így az 5 százalékos támogatottságot kell elérniük a tavaszi országgyűlési választáson - jelentette be az InfoRádióban a szervezet társelnöke. Szigetvári Viktor reméli, hogy 10 százalék feletti eredményt is elérnek. A politikus hozzátette: ez nem jelenti a két párt egyesülését.

"15 százalék fölötti eredményt tűztünk ki célul, ennek elérését reálisnak tekintjük. De tehermentesíteni akartuk a tavaszi kampányunkat, amikor a választókról, a pozitív programunkról szeretnénk beszélni, hogy miért kormányoznánk sikeresebben Bajnai Gordon vezetésével 2014 tavaszától, mint a jelenlegi kormány." - mondta Szigetvári Viktor.

Ennek érdekében megállapodást kötött az Együtt 2014 és a Párbeszéd Magyarországért Párt, hogy egy jelöltállító szervezetként indul a választásokon. Ennek következtében a szervezetre az 5 százalékos bejutási küszöb érvényes - közölte Szigetvári Viktor.

Hangsúlyozta: ez nem jelenti a két párt egyesülését. Ha bekerülnek a parlamentbe, akár külön frakcióban fognak ülni. Az Együtt 2014-et Szigetvári Viktor egységes, de sok irányból érkezett, ezért sokféleséget képviselő pártnak tartja, amit egy erős néppárttá akarnak építeni.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást