Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Varga Mihály: 1956 öröksége a ragaszkodás a függetlenséghez

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az 1956-os forradalom örökségéhez való hűség nyilvánul meg az ország függetlenségéhez ragaszkodásban politikai és gazdasági téren is - hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter vasárnap az 57 évvel ezelőtti forradalom és szabadságharc hőseinek és áldozatainak tiszteletére rendezett megemlékezésen és koszorúzáson az óbudai Kiscelli Schmidt-kastélyban.

Varga Mihály az önkormányzati rendezvényen kijelentette: "1956 szellemében meg kell őriznünk függetlenségünket, ragaszkodnunk kell nemzeti értékeinkhez és érdekeinkhez, erősítenünk kell a magyarság összetartozását, és következetesen ki kell állnunk a határainkon túl élő magyarság jogaiért."

A miniszter szerint ezeknek a céloknak az eléréséhez gazdasági és társadalmi értelemben is sikeres országot kell teremteni, amely képes érdekeinek érvényesítésére. Hozzátette: az eddigi törvényalkotással, valamint a gazdaságpolitikában és a társadalomban elért sikerekkel "közelebb jutottunk e célokhoz", és "minden reményünk megvan arra, hogy önbizalommal tekintsünk a következő évek elé".

Szavai szerint "jó úton járunk, de a munkát, a megkezdett változtatásokat végig kell vinni, és nem szabad engedni, hogy ismét veszélybe kerüljön mindaz, amit közösen, rengeteg munkával, számos hazai és nemzetközi kritika ellenére elértünk".

Magyarország nem lehet újra kiszolgáltatott ország, és nem enged azoknak, akik el akarják hazudni eredményeit, csorbítanák nemzeti függetlenséget - mondta.

A Kiscelli Schmidt-kastélyban tartott megemlékezés után a miniszter, valamint az önkormányzat és a kerületi pártok, civil szervezetek képviselői megkoszorúzták az épület falán elhelyezett, az óbudai harcokban részt vevő mártírok emlékére állított táblát.