eur:
394.46
usd:
370.28
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Még idén megkaphatják a kártérítést a hurghadai magyar áldozatok

Még karácsony előtt megkapják a kártérítést az egyiptomi Hurghadában történt buszbaleset károsultjai és az áldozatok hozzátartozói az egyiptomi biztosítótól - mondta el Kveck Péter kairói magyar nagykövet az InfoRádiónak.

A nagykövet emlékeztetett arra, hogy 2011. november 6-án történt a tragikus baleset, amelyben 11 magyar állampolgár életét vesztette, 27-en pedig súlyosan megsérültek.

Ezt követően megindult Egyiptomban a bírósági eljárás: büntetőfeljelentést tettek a felelős buszsofőr és az érintett cég ellen, majd kártérítési eljárás kezdődött.

"Ennek értünk most a végére hosszú, majdnem két éves rendkívül bonyolult jogi eljárást követően. Azt mondhatjuk: mindenféle szempontból méltányos és magyarországi mércével mérve is nagyon jelentős kártérítési összegről született megállapodás" - jelezte Kveck Péter.

A kártérítés összegét a nagykövet nem hozhatja nyilvánosságra, ám jelezte: véleménye szerint ez méltányos összeg lesz minden érintett és hozzátartozó számára.

A következő lépésként az illetékes egyiptomi biztosító társaság átutalási megbízást ad az érintett banknak. A nagykövet szerint karácsony előtt a károsultak és hozzátartozóik hozzájutnak az őket megillető összeghez.

A bírósági eljárásban jogerősen bebizonyosodott, hogy a balesetet az autóbusz vezetőjének gondatlansága okozta, ezért ő letöltendő szabadságvesztést kapott. Megállapították az egyiptomi utazásszervező felelősségét is. Ezen ítéletek után kerülhetett sor a kártérítést megállapító eljárásra - tette hozzá a nagykövet.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×