eur:
395.36
usd:
366.65
bux:
65365.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Szűrővizsgálat hajléktalanoknak

A somogyi megyeszékhelyen szűrővizsgálattal is óvnák a fedélnélkülieket - számol be róla szombati cikkében a Magyar Nemzet.

A vizsgálatokra a kétszázötven utcán élőt a novemberi ellátmányosztás helyén várják a szakorvosok - tudta meg a lap a Somogy Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szervezetétől. A november 13-ra tervezett, Somogyban ez idáig egyedülálló akcióban önkéntes segítőként vesznek részt a megyei vöröskereszt munkatársai, a megyei egészségfórum tagjai, a Kaposi Mór Oktató Kórház orvosai és az intézet prevenciós irodájának dolgozói.

A Magyar Vöröskereszt megyei szervezete védernyője alá tartozó kaposvári hajléktalanszállónak negyvennyolc lakója van, de amint beáll a hideg idő, a hatvanat is elérheti az oda behúzódók száma. Õk háziorvosi vizsgálat mellett szájsebészeti és urológiai vizsgálatra is kötelezettek lesznek.

A szálló több mint egymillió forint pluszforráshoz jutott, így nemcsak az ott lakóknak, hanem az utcán élő kétszáznegyven kaposvári és város környéki rászorulónak is jut hat hónapon át napi három pohár forró tea - írja az újság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×