eur:
394.24
usd:
369.64
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Így alakulhat az üzemanyag ára a jövő héten

Bár a hét utolsó napján jelentős eséssel zárt az olaj, a finomított termékárak vegyesen mozogtak. Ráadásul most a forint sem segítette az autósokat, sőt a hazai fizetőeszköz gyenge teljesítménye miatt akár drágulás is jöhet a jövő héten - írja a Portfolio.hu.

Tovább esett a Brent árfolyama, a hét utolsó napján már a 106 dolláros szint alatt cserélt gazdát az olaj hordója, amire legutóbb augusztus végén volt példa. A kínai lassulástól való félelem mellett a növekvő amerikai olajkészletek is lefelé nyomták a fekete arany árfolyamát - olvasható a Portfolio előrejelzésében.

A finomított termékárak dollárban mért jegyzésárai vegyesen mozdultak a hét egészét tekintve. A benzin esetében látott 1,2 százalékos csökkenés és a dízel esetén tapasztal 0,8 százalékos emelkedés nem indokolna további árváltozást.

A hazai fizetőeszköz a múlt heti 212,5-es átlagos szintekről a héten 215,2-ig gyengült a dollárral szemben, ami kedvezőtlenül hathat a hazai autósok számára. A benzin 0,1, a gázolaj forintban mérve 2,1 százalékos drágulást produkált, mely nagyrészt a hazai fizetőeszköz rossz teljesítményének tudható be.

A héten látott elmozdulások alapján szerdán minimális árelmozdulásra kerül majd sor a hazai kutakon. A benzin ára várhatóan nem változik, míg a gázolaj esetében literenként 2-3 forintos áremelésre kerülhet majd sor, de a Mol eddigi gyakorlata alapján az árak változatlanul tartása sem lenne meglepetés. Az áremelést nagyrészt a forint gyenge teljesítménye indokolná.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×