Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Főpolgármester: a jelenlegi vezetés pénzeket szerzett vissza a fővárosnak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A jelenlegi városvezetés pénzeket szerzett vissza Budapestnek, eddig több mint 50 milliárdot - közölte Tarlós István főpolgármester, György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes és Németh Zoltán, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője hétfőn az MTI-vel.

Szombaton Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője arra kérte az embereket, hogy a párt "botrányvonalán" jelentsék be a főváros érdekékét sértő eseteket, bűncselekményeket. Álláspontja szerint a főváros vezetése "botrányról, botrányra bukdácsol". Példaként említette a XVIII. kerületi olajiszap-környezetkárosítást, a Vígszínház igazgatói posztjának pályáztatását, valamint a zuglói "korrupciós botrányt".

A főváros vezetése erre reagálva megjegyezte: Horváth Csaba, Demszky Gábor volt helyettese éppen az elmúlt ciklus történéseit követően szervez "anonim bejelentő hálózatot", vagyis azután, ami az általa "rendbe tett" BKV-nál történt; nem beszélve például az általa 300 millió forintért készíttetett "egészségügyi koncepcióról". Ezt a koncepciót soha senki semmire nem használta, és "még a Demszky vezette SZDSZ frakció sem fogadta el" - tették hozzá.

A három fővárosi politikus közleménye szerint Horváth Csaba nyilvánvalóan igyekszik összemosni kerületi ügyeket a fővárossal a "maga megmosolyogtató stílusában". Azt írták: nem is érthető, "hogyan zagyválhatja össze" a Vígszínház igazgatói pályázatának eredménytelenségét zuglói, vagy pestlőrinci állítólagos, szerintük "korrupciógyanús ügyekkel".

Tarlós István, György István és Németh Zoltán leszögezte: a városvezetés a közeljövőben részletes beszámolóval válaszol "az MSZP egykori, rég hiteltelenné vált főpolgármester-helyettesének szavaira". Egyelőre annyi biztos - folytatták -, hogy a város mostani vezetése több, mint 50 milliárd forintot szerzett vissza, amelyeket "az MSZP-SZDSZ elfuserált, "patyolatfehér" szerződései alapján követeltek a várostól".