Inforádió

Meghallgatom Élő adás

BKK-bérlet a fővárosi II. kerületben diákoknak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
BKK-bérlettel támogatja a fővárosban a II. kerületi önkormányzat a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő kerületi diákokat.

Dankó Virág (Fidesz-KDNP) alpolgármester kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester kezdeményezésére a kerület képviselő-testülete egyhangúlag döntött a támogatásról.

A bérlet azoknak jár, akik legalább fél éve a városrészben élnek, nappali tagozatosak, csak közösségi közlekedéssel tudnak iskolába járni, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek és más jogcímen nem jogosultak helyi utazási kedvezményre.

Egyedi esetben azoknak a diákoknak is adnak bérlettámogatást, akik a sport területén értek el kiváló eredményeket és a rendszeres edzésre járáshoz közösségi közlekedést használnak - tette hozzá.

Az alpolgármester jelezte, első körben 56-an jelezték igényüket, ők már októbertől az önkormányzat által adott bérlettel utazhatnak. A kerületi Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Iroda munkatársai pedig folyamatosan várják a további jelentkezőket is.

Dankó Virág megjegyezte, a II. kerületi önkormányzat mintegy 400 gyermeket részesít gyerekvédelmi kedvezményben, közülük több mint 300 általános vagy középiskolás, illetve egyetemi vagy főiskolai tanulmányokat folytat. A kerületi rászoruló gyermekek és fiatalok a többi között tanulmányi és szociális ösztöndíjra, tankönyvtámogatásra is jogosultak - tette hozzá.