eur:
394.99
usd:
370.67
bux:
65121.89
2024. április 19. péntek Emma

Módosítja a költségvetést az Országgyűlés

A költségvetés módosítása és a Normafa környékének átalakítása is napirenden lesz a héten az Országgyűlésben.

Hogy holnap el lehessen fogadni a költségvetés módosítását, technikai okokból két egynapos ülést tart a héten az Országgyűlés.

Hétfőn a szokásos időben, délután egy órakor kezdődik az ülés. A napirend előtti felszólalásokat, valamint az interpellációs blokkot követően a képviselők máris megtartják a költségvetés módosításának záróvitáját. A büdzsé átírására a többi között a pedagógus-béremelés, az E.ON gázüzletágának megvásárlása és a szövetkezeti hitelintézetek integrációjához kapcsolódó tőkeinjekció miatt van szükség.

Az Országgyűlés ezután elfogadhatja a gazdasági stabilitási törvény - ötödik alaptörvény-módosítás nyomán javasolt - módosítását, valamint a nemzeti bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének összevonása miatt az MNB-hez kerülő hatósági jogosítványokat részletező módosítást. Napirenden lesznek a Normafa környékének átalakítását célzó javaslat módosító indítványai is.

A költségvetés módosításának zárószavazását tehát kedden délelőtt tarthatják meg. Ezután megkezdik a 2020-ig érvényes Nemzeti Drogellenes Stratégia vitáját, valamint folytatják a tavalyi költségvetés végrehajtásáról kezdett vitát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×