eur:
393.83
usd:
365.5
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Új adósmentő megoldáson dolgozik a bankszövetség - lapszemle

A Népszabadság szerint új adósmentő megoldáson dolgozik a bankszövetség. A Magyar Nemzet a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének javaslatáról ír.

A Népszabadság szerint új adósmentő megoldáson dolgozik a bankszövetség. Kovács Levente, főtitkár elmondta, hogy a szervezet elnöksége hétfőn arról tárgyalt, hogy a jegybank állásfoglalásának megfelelően, át kell dolgozniuk az egyik javaslatuk megoldási irányát, illetve egyebek között a nehéz helyzetben lévő ügyfelekről is egyeztettek.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete azt javasolja, jogszabályban írják elő: minden óvodában, iskolában és kollégiumban függesszenek ki plakátot az ingyenes gyermek és tanuló biztosításról. Keszei Sándor, az egyesület elnöke szerint visszatérő probléma, hogy tanévkezdéskor egyes pedagógusok elhallgatják az ingyenesen minden gyereknek járó biztosítást a szülők elől és fizetős biztosítások kötésére buzdítanak.

A Népszabadságból megtudhatják, háromból csak egy trafiknak megy az üzlet, megkezdődött a lemorzsolódás. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. közlése szerint eddig kevesebb mint 10 trafik zárt be, illetve néhányan kértek 90 napos haladékot a nyitásra. A törvény szerint amennyiben egy trafik hat napon keresztül nem árusít dohányt, úgy onnantól napi 10 ezer forint büntetést kell fizetnie, 30 nap után pedig elveszti trafikjogát.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a népesedési munkacsoport javaslata szerint a gyermekvállalásért az apák is kaphatnának diákhitel törlesztési kedvezményt és ez abban az esetben is járna, ha az egyetem elvégzése után születne a gyermek.

Az Index.hu szerint Józsefváros képviselő testülete tegnap délután megszavazta a Kocsis Máté polgármester által jegyzett előterjesztést, amellyel az önkormányzat felmondta a Kék Pont Alapítvánnyal 2010-ben kötött együttműködési megállapodást. A felmondás okát a polgármester abban jelölte meg, hogy a közterületeken továbbra is sok injekciós tűt találtak. A drogkonzultációval és drogambulanciával foglalkozó alapítvány az intravénás drogok használóinak biztosította a tűcsere- és a steril belövőszoba lehetőségét, elkerülendő a tömeges fertőzéseket és a nyilvános drogozást.

A Napi Gazdaságból megtudhatják, hogy előrelépés történhetett a Mol és a kormány tárgyalásain a stratégiai gáztároló ügyében, ugyanis a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség szeptember 27-ére taggyűlést hívott össze, amelynek napirendi pontjai között szerepel az ügylet jóváhagyása. Szollár Domokos, a Mol kommunikációs igazgatója egyelőre nem árult el részleteket a folyamatban lévő tárgyalásokról.

A Portfolio.hu arról ír, hogy háromhetes csúcsra erősödött a forint az euróval szemben 297 forintnál és ezzel megtört egy bő három hónapja érvényben levő forint gyengülési trend. Este a Fed döntésére, miszerint egyelőre nem fogja vissza magát a pénznyomda, tovább nőtt a befektetők kockázati étvágya, és elképzelhető, hogy ez nem csak egy napra segít a hazai fizetőeszköznek.

A Pénzcentrum.hu arra keresi a választ: mennyire unják már az autósok, hogy egy baleset után egy olyan biztosítóval kell egyezkednie, amelyik ellenérdekelt a kárrendezésben. A megoldás a direkt kárrendezés lehet, vagyis az, ha a saját biztosító fizeti ki a keletkezett kárt, amit végül behajt a vétkes fél biztosítóján. További részletek a gazdasági hírportálon.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×