eur:
392.82
usd:
366.04
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Autóbalesetben megsérült Hende Csaba - a nap hírei

Autóbalesetben megsérült Hende Csaba honvédelmi miniszter, állapota stabil. A Bankszövetség elnöke szerint a pénzintézeteket és a forintot is tönkretenné a devizahitelek egyszerre történő átváltása. Világbajnoki aranyérmet nyert Sastin Marianna a Papp László Sportarénában zajló birkózó-vb-n.

Stabil az állapota a honvédelmi miniszternek a délutáni Nógrád megyei autóbaleset után. A balesetben összesen öten sérültek meg, hárman súlyosan. Hende Csabán kívül egy másik sérültet is mentőhelikopterrel szállítottak a honvédség egészségügyi központjába. Szabó István, az intézmény parancsnoka közölte: a tárcavezetőnek kificamodott a jobb válla és törést is találtak a vállában. A várható további beavatkozásról holnap döntenek. Az egykori Honvédkórházba szállított másik sérült a másik jármű sofőrje. A fiatal férfinak hasi sérülései vannak, az ő állapota is stabil. Hende Csabát és a másik sérültet mentőhelikopterrel vitték a kórházba. A miniszter autójában Hende Csabán kívül tanácsadója és a gépkocsi vezetője ült, ők könnyebben sérültek meg. A minisztert szállító autó a Szécsény és Hollókő közötti úton, egy szerpentines szakaszon ütközött össze délután a másik kocsival, a balesetet az eddigi információk szerint nem a minisztert szállító autó okozta. Az eddigi értesülések szerint egy szécsényi raliversenyző-páros engedély nélkül akarta lezárni az érintett szakaszt.

A magyar mezőgazdaság elismerésének tartja a foktői Pannon Növényolajgyár felépítését a miniszterelnök. Orbán Viktor a Glencore cégcsoport Bács-Kiskun megyei üzemének avatásán nemzetgazdasági jelentőségűnek nevezte a több mint 40 milliárd forint értékű beruházást, ami 128 új munkahelyet teremt a környék lakóinak.

A kormány egyik legfontosabb gazdaságpolitikai céljának nevezte a foglalkoztatás és beruházások növelését, a magyar gazdaság versenyképességének javítását a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály Jászfényszarun beszélt erről, ahol a kabinet nevében stratégiai megállapodást kötött a Samsung Electronics Magyar Zrt. vezérigazgatójával. A miniszter hangsúlyozta: a csaknem 30 millió dollárból megépülő, 22 ezer négyzetméteres üzemegység száz új munkahelyet teremt

Mintegy 50 milliárd forint juthat a duális szakképzés erősítésére a következő hét évben - jelentette be a nemzetgazdasági tárca államtitkára. Cséfalvay Zoltán Miskolcon, a Bosch csoport gyárában azt mondta: az ország célul tűzte ki a duális képzés meghonosítását, az állam a szakképző iskolákat, az elméleti képzést, a vállalatok pedig a gyakorlati képzést finanszírozzák.

A Bankszövetség elnöke szerint nemcsak a pénzintézeteket, de a forintot is tönkretenné, ha az összes devizahitelt egyszerre váltanák át a hazai fizetőeszközre. Patai Mihály az InfoRádiónak azt mondta: csak egy hosszú távú, több éven át tartó folyamat lehet a megoldás a devizahitelesek megmentésére, és ezt a kormánynak is el kell fogadnia. A Bankszövetség fórumot nyit a lakáscélú devizahitelekkel kapcsolatos tárgyalások előmozdításáért minden devizahiteles ügyfélnek, valamint a velük foglalkozó civil szervezeteknek.

Megduplázzák a Pető Intézetnek járó 105 millió forintos kiegészítő támogatást - jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán az intézet rektorával folytatott tárgyalás után jelezte: a juttatást egy évre biztosítják kísérleti jelleggel és a köznevelési szerződésben rögzítik majd. Schaffhauser Franz rektor azt mondta: reményei szerint a mostani megállapodást továbbiak követik, amelyek hosszú távra megoldják a nemzetközi hírű intézmény pénzügyi helyzetét.

November elején fizethetik ki a mintegy négyezer pedagógusnak járó bérkompenzációt. Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár Békéscsabán elmondta, az érintett négyezer pedagógus között sok a vezető, általában nagy számú túlórával, különböző munkáltatói juttatással és egyéb kiegészítő pótlékkal.

A többi között a csőhálózati rekonstrukciót és a sikeres pályázatokat nevezte a következő öt év legfontosabb feladatának a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója. Haranghy Csaba az InfoRádió Aréna című műsorában emellett különösen fontosnak nevezte a külföldi beruházásokra vonatkozó szerződéseket. Arról is szólt, hogy a jövőben nagyobb szerepet kívánnak vállalni az oktatásban, a szakemberek képzésében is.

Három egykori rendőri vezető is tagadta, hogy bűncselekményt követett el a 2006 őszi zavargások idején. A megvádolt rendőri vezetők perének csütörtöki tárgyalási napján Bene László volt országos, Gergényi Péter volt budapesti főkapitány és Dobozi József, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat volt parancsnoka sem válaszolt kérdésekre. Az ügyészség összesen 14 volt rendőri vezetőt vádol azzal, hogy a 2006 szeptemberi és októberi budapesti zavargásokban elmulasztottak bizonyos intézkedéseket, és utóbb nem vonták felelősségre beosztottaikat.

Világbajnoki aranyérmet nyert Sastin Marianna az 59 kilogrammos súlycsoportban a Papp László Sportarénában zajló birkózó-vb-n. Nem sokkal korábban Barka Emese bronzérmet nyert az 55 kilogrammos súlycsoportban. A magyar csapatnak ezzel három érme van, korábban Veréb István is a harmadik helyet szerezte meg.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×