Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újabb kompenzációra szorulhatnak a távhőszolgáltatók - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szükség lehet egy újabb kompenzációra a távhőszolgáltatóknál az őszi rezsicsökkentés miatt - írta a Magyar Nemzet. A Napi.hu arról ír, hogy sok a regisztrálatlan kutyachip.

Szükség lehet egy újabb kompenzációra a távhőszolgáltatóknál az őszre tervezett 11,1 százalékos rezsicsökkentés miatt - írja a Magyar Nemzet. A lap szerdai számában megkérdezett cégek és önkormányzati vezetők mindegyike ilyen értelemben nyilatkozott, egyedül Hódmezővásárhelyen jelezték, hogy a helyi távhőszolgáltató társaság képes lesz saját erőből kigazdálkodni a csökkentés fedezetét. Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke szerint országosan az összeg hasonló tételt jelent majd, mint a korábbi 10 százalékos rezsicsökkentés esetében volt. Akkor 52 milliárd forintot fordított a távhőszolgáltatók kompenzációjára a kormányzat.

Börtönbe megy az Igazságügyi és Elmegyógyító Intézetből a gyorséttermi lövöldöző, S. Ábel - értesült a Blikk. Így döntött ugyanis kedden a bíróság, miután lejárt a fiatalember 30 napos elmeszakértői megfigyelése. A lap szerint az intézetben nem tartották szükségesnek, hogy a vérengzést tervező volt egyetemista továbbra is bent maradjon. Az orvosok véleményét egyelőre nem tudni, de vélhetően nem lehet súlyos mentális problémája, ha a többi rab közé engedik.

Az Index arról ír, hogy elutasította a Magyar Kétfarkú Kutya Párt nyilvántartásba vételét a Fővárosi Törvényszék. A testület indoklása szerint a "Kétfarkú Kutya" kifejezés megtévesztésre alkalmas, a szervezet céljával kapcsolatba nem hozható és nem utal a szervezet alapszabályban rögzített tevékenységére sem. A bíróság úgy ítélte meg, hogy ugyan a humor politikában való megjelenítése nem elvetendő gondolat, de a párt vezetőinek a nyilatkozatai arra utalnak, hogy az MKKP pártként való működése komolytalan.

A Portfolio arról közöl cikket, hogy csuklós autóbuszok szállítására kiírt tenderen nyert a Rába. A társaság a Volánbusznak szállít járműveket összesen 16 millió euró értékben, áll a társaság közleményében. A 61 darab csuklós autóbusz szállítása 2014 tavaszától kezdődik. A mostani megrendelés a Rába/Volvo-együttműködés első eredménye, a Rába éves szinten 200-300 autóbusz szállításával számol.

A Napi.hu arról ír, hogy sok a regisztrálatlan kutyachip, az állatvédők gyakran találnak olyan kóbor ebet, amelybe beültették ugyan az adathordozót, azonban értékelhető információ nélkül. Az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakemberei gyakran találkoznak ilyen állatokkal. Szerintük gyakran az állatorvos a hibás, hiszen a chip beültetés után a gazdi adatait neki kell a rendszerbe felvinnie. Sok gazda a mikrochip néhány ezer forintos egyszeri költségét szeretné megspórolni, de nem érdemes, mert akit mulasztáson kapnak, akár 45 ezer forintos állatvédelmi bírságra is számíthat.

Az Indexen arról lehet olvasni, hogy rejtélyes halált halt Argentínában a magyar asztrológus testvérpár. Süllős Lenkét és testvérét, Lajost La Lucila-i otthonukban találták meg, mindkettőjükkel pisztolylövés végzett. A rendőrség szerint a testvérpár már korábban megállapodott abban, hogy közösen követnek el öngyilkosságot. Süllős Lenke állítólag korábban e-mailen értesítette néhány ismerősét a tervről, egyikük hívta ki a rendőrséget. Először a 85 éves nőt találta meg a rendőrség, őt fejbe lőtték. Később a tíz évvel fiatalabb férfi holttestét is megtalálták a lakásban.

Nehezen áll talpra a konferenciaturizmus Magyarországon - írja a Napi Gazdaság. A szakemberek mérsékelten optimisták az idei eredményekkel kapcsolatban, többségük arra számít, hogy idei bevételeik a konferencia- és rendezvényturizmusból, ha mérsékelten is, de meghaladják a tavalyi eredményeket. Az iparági szereplők szerint a rendezvények összetétele is változik: amíg a 200 fősnél nagyobb események száma csökken, a kisebbeké emelkedik, viszont a foglalási idők évek óta tartó rövidülése is folytatódik.

Minden autószerviz számíthat adóellenőrzésre - értesült a Magyar Nemzet. Németh Gabriella, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakmai tanácsadója elmondta: minden autószerviz számíthat rá, hogy előbb utóbb meglátogatja az adóhatóság munkatársa és próbavásárlást végez. A NAV munkatársa kiemelte, a szervizek ellenőrzése nem kampány, hanem folyamatosan kiemelt feladat. A közép-magyarországi régióban tartott nyári ellenőrzések tapasztalatait összegezve kijelentette: a vizsgálatok felénél állapítottak meg jogsértést.

A Portfolio arról közöl írást, hogy a pénzintézetek kockázatkezelésért felelős vezetőinek többsége elégedett saját pénzintézetének gyakorlatával, ugyanakkor a válaszadók szerint a működési kockázatok kezelése, illetve a technológiai felkészültség terén bőven akad még tennivalójuk - derül ki a Deloitte legfrissebb felméréséből. Az egyre szigorodó szabályozásokra válaszul a pénzintézetek növelik a kockázatkezelésre szánt összegeket, és fejlesztik irányítási programjaikat.