eur:
393.26
usd:
367.68
bux:
66220.05
2024. április 25. csütörtök Márk

Tölgyessy Péter: Nem valódi szövetség az MSZP-Együtt PM alkuja

Nem valódi szövetség az MSZP-Együtt PM alkuja - véli Tölgyessy Péter. A politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy a Bajnai kísérlet sem sikerült.

A Bajnai kísérlet sem sikerült - mondta Tölgyessy Péter az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette: "Azt lehet mondani, hogy egy alkut kötött a két párt, én jogász vagyok, és szeretem a tiszta jogi fogalmakat használni. Nem szövetséget kötöttek. Alapvetően az történik a két párt között, hogy kitérnek egymás elől. Nem lesz olyan, hogy közös jelölt, mert mindenki a saját jelöltjeit indítja az egyéni kerületekben."

Az egyéni kerületek közül 31-ben bajnaista jelölt lesz. Az összes többi helyen meg az lesz írva, hogy MSZP. Közös lista meg más sincsen. De közös jelölt sincs. Kitértek egymás elől, csak ennyiben van valamiféle együttműködés közöttük - fogalmazott Tölgyessy.

A politikai elemző szerint "a Bajnai-féle kihívásnak az volt a célja, ami mindig ennek az iránynak, hogy ő vezesse az egész baloldalt. Tehát most, hogy összeomlott a baloldal, a két párt olyan egyezséget kössön, aminek Bajnai Gordon lesz a valóságos vezetője, attól függetlenül, hogy mik az erőviszonyok, mondván, hogy Bajnai Gordon sokkal jobb kihívó, mint a másik oldalon. Most ez nem sikerült."

Tölgyessy Péter arról is beszélt, hogy sokáig evidenciának tűnt a baloldalon, főleg a baloldali értelmiségben, hogy egységre, nagy egységre van szükség. "Ez egyébként egy régi magyar mítosz és egy régi magyar vágy. Mindig egységet akartak, sőt, nagykoalíciót akartak az 1990-es évek elején a magyar választók. Egyszerűen nem értették a versenyző többpártrendszert. Baloldalon most valami hasonló indult el, és éveken át ment ez a nyomás, hogy fogjatok össze, és mindenféle párthatáron átlépve együtt hívjátok ki a Fideszt. Ennek ellenére a szocialista párt megszilárdult, a többiek meg nem nagyon tudtak talpra kapni."

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

2024 első negyedévében a teljes országos modern ipari/logisztikai állomány 5 103 595 négyzetmétert tett ki. Ebből a fővárosban és környékén található 3 522 155 négyzetméter, míg a regionális hazai állomány 1 581 440 négyzetméter - derül ki a BRF legfrissebb jelentéséből. 2024 első negyedévében nem történt új ingatlan átadása a fővárosban, a regionális piacokon pedig mindössze egy épület átadását rögzítették Debrecenben, ami 5650 négyzetmétert tett ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×