eur:
393.36
usd:
367.69
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

"A rezsiharcnak még nincs vége"

Példátlanul nagy sikernek nevezte a rezsicsökkentés megvédésére irányuló országos aláírásgyűjtést a Fidesz kommunikációs igazgatója kedden Szigetváron.

Kocsis Máté a témában rendezett lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón azt mondta: a rezsicsökkentés megvédésére irányuló petíciót 2,2 millióan látták el kézjegyükkel, és ezelőtt még nem volt olyan kezdeményezés, olyan ügy Magyarország történetében, amelyet ennyi ember támogatott volna.

"A rezsiharcnak azonban még nincs vége, szükség van ennek a 2,2 millió emberből álló közösségnek az összetartására, mert számítunk a további támogatásukra" - tette hozzá.

A kommunikációs igazgató szavai szerint erre azért is szükség van, mert a kormány és a Fidesz rezsicsökkentési akcióját komoly támadások érik bel- és külföldön egyaránt.

Ezeket a támadásokat "széles körben, mindenféle módszerrel" azok a "mohó multik és uniós bürokraták" intézik, akik rossz szemmel nézik, hogy e döntéssel megfosztják őket az extra profittól, és a pénzt visszaadják az embereknek - közölte.

Tiffán Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról szólt, hogy a rezsicsökkentéssel kapcsolatos aláírásgyűjtő íveket Baranya megyében 82 ezer, ezen belül a szigetvári választókerületben 22 ezer ember írta alá.

Úgy vélte: bizalmat szavaztak annak a kormánynak, amely nyolc évnyi szocialista kormányzás után egyértelműen a magyar emberek oldalára állt, az ő pénztárcájukat, életüket óvja azzal, hogy a korábbi folyamatos rezsinövelés helyett 2010-ben befagyasztotta és most 20 százalékkal csökkenti a rezsiköltségeket - mondta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×