eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Három megyében öt tévéadót hangolnak át kedden

Kedden hangolják át a gödöllői, a váci, a szentesi, a battonyai és a szegedi adótornyokat, így ezek vételi körzetében várhatóan reggel 8 óra és délután 6 óra között nem foghatók a tévéadások - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Az adásszünet az érintett Pest, Békés és Csongrád megyei térségben nem jelenti sem az antenna, sem a tévékészülék, sem a set-top-box hibáját.

A hatóság arra figyelmeztet, hogy azoknak, akik hagyományos tető- vagy szobaantennával fogják az adásokat, az áthangolást követően várhatóan újra kell hangolniuk a digitális vevőkészülékeket, vagy az MPEG4 tunert beépítve tartalmazó televíziókat.

Az áthangolás és a vevőkészülékek helyes beállítása után minden eddigi televíziós csatorna a megszokott kép- és hangminőségben lesz fogható továbbra is.

Az NMHH egy tájékoztató levélben és telefonon is értesíti a szükséges teendőkről azokat, akiknél az állami támogatás keretében szerelte be a vételi eszközöket. Az NMHH által beszerelt eszközök magyar nyelvű útmutatója elérhető a digitalisatallas.hu honlapon is, ahol az áthangolás menüpont alatt arról is tájékoztatást kaphat mindenki, hogy települése mikor lesz érintett a frekvenciacserében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×