eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Az Európai Bíróságon keresi igazát 32 magyar turista - lapszemle

A Népszabadság arról ír, az Európai Bíróságon keresi igazát 32 olyan magyar turista, aki a magyar jogi szabályozás miatt nem jutott hozzá a csődbe ment utazási irodának befizetett részvételi díjához.

A Népszabadság arról ír, az Európai Bíróságon keresi igazát 32 olyan magyar turista, aki a magyar jogi szabályozás miatt nem jutott hozzá a csődbe ment utazási irodának befizetett részvételi díjához, holott az uniós szabályozás szerint a vagyoni biztosítéknak elegendőnek kellene lennie a meghiúsult utak teljes pénzvisszatérítésére. A lap megjegyzi, hogy a testület hasonló ügyekben már Németországot és Ausztriát is elmarasztalta. Ilyen estben az állam kényszerülhet az utasok kártalanítására.

A Magyar Nemzet cikke szerint az energiaszolgáltatóknak 124 milliárd forinttal tartoznak a háztartások a júniusi adatok szerint, a szolgáltatók csaknem 1,4 millió olyan fogyasztót tartanak nyilván, akiknek elmaradásuk van a távhő-, a gáz- vagy a villanyszámla befizetésében. A 30 napot meghaladó tartozások összege 90 milliárd forint.

Az Index idézi a Slovensko, do toho! nevű blogot, amely a cseh és szlovák futball történetének eddigi legnagyobb fogadási botrányáról ír. A szerző szerint a leleplezés a Teplice 22 éves tehetséges játékosának, Egon Vuch nevéhez fűződik. Az egykori cseh u21-es válogatott futballbecsülete ugyanis nem engedte meg, hogy részt vegyen a csalásokba.

A Magyar Nemzet cikke szerint a munkahelyvédelmi akció keretében július végéig 65 milliárd forint maradt kedvezmények formájában azoknál a vállalkozásoknál, amelyek kedvezőtlen munkaerő-piaci helyzetben lévő személyeket alkalmaztak. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a lapnak azt mondta, hónapról, hónapra emelkedik az összeg.

Az Index a skizofréniáról és a betegség újszerű kezeléséről ír. Az Ébredések Alapítványnál alkalmazott módszer lényege, hogy a résztvevők megtanulnak kommunikálni a hanggal a fejükben, azt megtanulják elfogadni és irányítani. Mint a csoport vezetői mondják, a képzelt hangokat nem betegségként, hanem érvényes emberi tapasztalatként kell tekinteni.

A Napi Gazdaság arról ír, szinte az összes hazai brókercég bevezeti a Xetra kereskedési rendszert, az iparág nehéz helyzete ellenére vállalva az ezzel járó költségeket. A decemberben induló rendszer számos újdonságot hoz majd a befektetőknek, a külföldön való üzletelés azonban ettől nem lesz olcsóbb.

Áramhiány fenyegeti a lengyel gazdaságot - olvasható a Napi Gazdaságban. A villanyerőművek fejlesztése Lengyelországban elmaradt a fogyasztás növekedésétől, így akár már három-négy éven belül néhány éven belül áramhiány léphet fel az országban, ha nem kezdenek jelentős beruházásokba. A jelenleg működő erőművek többsége 30-40 éves, újak építése pedig nem kifizetődő az alacsony árak miatt.

A porfolio.hu cikke szerint az uniós megszorítások miatt sokak megélhetése kerülhet veszélybe Portugáliában. Brüsszeltől ezentúl 40 százalékkal kevesebb segély érkezik a rászorulók megsegítésére, így sokan valószínűleg még az alapvető élelmiszereket sem tudják majd megvásárolni maguknak.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×