eur:
392.69
usd:
366.2
bux:
66815.95
2024. április 25. csütörtök Márk

Uniós támogatásból korszerűsítik a rehabilitációs szervek megyei központjait

Európai uniós támogatással válnak akadálymentessé, valamint jutnak korszerű eszközökhöz a megváltozott munkaképességgel és fogyatékkal élők ellátási ügyeiben eljáró rehabilitációs szervek megyei központjai - közölte Soltész Miklós, az EMMI szociális és családügyért felelős államtitkára szombaton Szegeden.

A rehabilitációs területi szervezetek végleges helyükre kerültek, a következő bő egy évben pedig csaknem négymilliárd forintból tizenhét településen alakítanak ki számukra korszerű, infokommunikációs és fizikai szempontból is teljes egészében akadálymentes székházat - mondta a politikus a kiemelt európai uniós projekt nyitókonferenciáján.

Tizenöt településen meglévő ingatlant újítanak fel, két helyszínen pedig új székház épül - tudatta az államtitkár.

A projekt során nem csak építési beruházások valósulnak meg, az intézmények olyan korszerű felszereléseket, műszereket kapnak, amelyekkel a korábbiaknál sokkal objektívebb vizsgálatokat tudnak végezni - mondta Soltész Miklós.

Az államtitkár kifejtette, hogy a rehabilitációs terület átalakítását sok támadás és kritika érte, de a társadalom jogos elvárása volt a komplex felülvizsgálati rendszer kialakítása. Az elmúlt egy-másfél év számai bizonyítják, hogy az átalakítás eredményt hozott: ma már valóban azok kapják az ellátásokat, akik igazán rászorulnak. Az elmúlt időszakban pedig nagy mértékben csökkent az elutasítások száma a minősítésre jelentkezők között - tette hozzá.

B. Nagy László Csongrád megyei kormánymegbízott elmondta, Szegeden több mint 300 millió forintból korszerűsítenek egy - korábban a tisztiorvosi szolgálat egyik telephelyeként működő - ezer négyzetméteres épületet. A beruházásnak köszönhetően egy ingatlanban működhetnek majd a rehabilitációs szakigazgatási szerv jelenleg még különböző ingatlanokban található egységei - ismertette a politikus.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×