Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vadai: "nem érdekel Orbán ügyészsége"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Vadai Ágnes volt honvédelmi államtitkár, jelenlegi független országgyűlési képviselő, a DK politikusa úgy reagált arra, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen korábbi honvédelmi minisztériumi szerződések miatt, hogy nem érdekli "Orbán ügyészsége".

Az M1 péntek déli híradójában elhangzott: a gyanú szerint a Honvédelmi Minisztérium (HM) volt kabinetfőnöke 2008 és 2010 között több millió forint értékben kötött megbízási szerződéseket kommunikációs cégekkel Vadai Ágnes honlapjának üzemeltetésére, miközben ezt a feladatot a minisztérium dolgozói is el tudták volna végezni.

Vadai Ágnes az MTI-nek az ügyről nyilatkozva azt mondta, hogy "akkor sem fognak megállítani a küzdelmemben, hogy eltakarítsuk Orbán velejéig korrupt rendszerét".

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Híradónak elmondta, hogy hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást szeptember 6-án. A nyomozás határideje november 6., ami szükség esetén meghosszabbítható - nyilatkozta a szóvivő.

A sajtóhír megjelenését követően az MSZP közleményben állt ki Vadai Ágnes volt szocialista honvédelmi államtitkár és Szeredi Péter, a HM korábbi kabinetfőnöke mellett, valamint lemondásra szólította fel a feljelentést tevő Hende Csabát.