Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyurcsány: Bajnai Gordon elfogadta, hogy nem lesz miniszterelnök

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Gyurcsány Ferenc szerint a következő miniszterelnök Orbán Viktor vagy Mesterházy Attila lesz.

Bajnai Gordon elfogadta, hogy belőle nem lesz miniszterelnök - mondta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus koalíció elnöke az Arénában. Az MSZP és az Együtt-PM szövetség külön listán indul a választáson, az egyéni körzetekben 75 helyen az MSZP, 31 helyen a szövetség állít jelöltet, akiket közösen támogatnak. Ha megnyerik a választást, az lesz a miniszterelnök, amelyik párt listája több szavazatot kapott.

Gyurcsány Ferenc kijelentette: Magyarország következő miniszterelnöke Orbán Viktor vagy Mesterházy Attila lesz

Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP és az Együtt-PM közötti megállapodás kudarc. A DK nem állapodott meg az MSZP-vel. Gyurcsány Ferenc most azt javasolta, hogy abban a 60-70 körzetben, ahol lehet esély legyőzni a fideszes jelöltet, a baloldali jelöltek lépjenek vissza egymás javára. Szerinte ha mindenhol indul MSZP-s vagy Együtt-PM-szövetséges és DK-s jelölt, egy helyet sem fognak nyerni. Azt nem tudta megmondani, hogy a választási együttműködésről miért nincs még aláírt megállapodás az MSZP és az Együtt - PM szövetség között.

Ennek kapcsán Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke az InfoRádiónak azt mondta, egy héten belül aláírják a választási együttműködésről szóló megállapodást az MSZP-vel.

Az Aréna teljes adását meghallgathatja, ha ide kattint.