Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fidesz: Bajnai hazudik, Magyarország jobban teljesít

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz szerint Magyarország ma jobban teljesít, ezért Bajnai Gordon hazudik, amikor arról beszél, hogy az ország rosszabb helyzetben van, mint 2010-ben.

Az Együtt-PM szövetség vezetője a hét eseményeit értékelő pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: bár Orbán Viktor kormányfő hétfői parlamenti "győzelmi jelentése" szerint Magyarország jobban teljesít, valójában az ország minden hadszíntéren - az adósság, a megszorítások, a munkanélküliség és az Európai Unió ellen indított háborúban is - vesztésre áll.

A reagálásában azt írta: a volt miniszterelnök értékelőjéből kimaradt, hogy ezen a héten kiderült, "ő maga elítélt bűnözőkkel közösen kampányol", és a hajdú-béteseken túl egy másik agrárcéget is csődbe vitt.

Bajnai Gordon kormányzása idején csökkentek a fizetések és a nyugdíjak, ma nőnek, akkor rezsiemelés volt, most rezsicsökkentés - sorolták a közleményben. Azzal folytatták, hogy a volt miniszterelnök idején a mélybe zuhant a gazdaság, mára gazdasági fordulatot hajtott végre a kabinet, és míg Bajnai Gordon kormányzása alatt az "IMF-függőségben" volt az ország, "ma saját lábunkon állunk", továbbá az akkor megduplázódott munkanélküliséggel szemben ma csökken a munkanélküliség.

"Miközben a bukott baloldal ismét bűnözőkkel paktál le, és személyes hatalmi harcaival van elfoglalva, addig a kormány folytatja a rezsicsökkentést, további 11,1 százalékkal csökkentjük a gáz, a távhő, az áram árát" - írták, hozzátéve azt is, hogy folytatódik a kiskeresetű szülők adócsökkentése, a bajba jutott családok otthonmentése, a magyar vállalkozások pénzügyi megerősítése és a foglalkoztatottság növelése.