Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vojnits Tamást meglepte a politikai támadás - hetilapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Lengyelország a magyar magánnyugdíjpénztár államosításhoz hasonló lépést tesz. Vojnits Tamás szerint a szövetkezeti átalakítás szakmai körökben szinte teljes egyetértést élvez. Vidnyánszky Attila pedig a nézőkre bízná, tetszik-e nekik az általa elképzelt színház.

A HVG a lengyel magánnyugdíjpénztár államosításáról készített összeállításából kiderül: a varsói kormány szerint az államkötvények elvétele a magánnyugdíj-pénztáraktól nem államosítás. A több, mint 8500 milliárd forint értékű államkötvény ellenértékét az érintettek egyéni nyudíjszámlájára vezeti. A 16 millió magánynugdíjpénztár-tagnak év végig kell nyilatkoznia arról, hogy marad-e a privát rendszerben, Donald Tusk miniszterelnök szavait idézve "a részvénypiaci játékot játszva". A varsói tőzsdét már az államkötvények elvonása is megviselte - írja a HVG.

A Figyelő Vojnits Tamással, a TakarékBank frissen megválasztott elnökével készített interjút. A pénzügyi szakember elmondta: kormánybiztosi megbízása ez év decemberéig szól, de az újjászervezett takarékszövetkezeti integráció irányítása a TakarékBankba és az újonnan létrejött integrációs szervezetbe került. Vojnits Tamás elmondta: számított az átalakítást kísérő komoly sajtóvisszhangra, ám néhány direkt politikai támadás meglepte. Hozzátette: szakmai körökben szinte teljes az egyetértés arról, hogy szükség van a szövetkezeti hitelintézetek együttműködésének átalakítására, elismerte azonban, hogy minden új szabály érdeksérelemmel jár..

A Heti Válasz Vidnyánszky Attilával készített interjújából kiderül: a Nemzeti Színház jegyeladásai az előző vezetés elmúlt öt évének ezen időszakához képest nem állnak rosszul. Az intézmény igazgatója úgy fogalmaz: fontos, hogy a nézők megnézzék a darabokat és úgy döntsék el, tetszik-e nekik ez a fajta színház, ne a sajtó mondja meg nekik, mit kell gondolniuk. A Vígszínház közelgő igazgatóválasztására Vidnyánszky Attila azt mondta: mindkét jelölt képes színházat vezetni, bár más nézői réteget szólítanak meg. A Nemzeti Színház igazgatója szerint a fenntartó felelőssége eldönteni, hogy a Vígben milyen színházat képzelt el, de bármelyikre azt mondani, hogy nincs létjogosultsága, kirekesztő gondolat volna.

Hanganyag: Domanits András