Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Új konstrukciót javasol Gyurcsány

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök szerint a választás előtt a baloldali egyéni képviselőjelölteknek vissza kellene lépniük egymás javára azokban a választókerületekben, ahol van esély legyőzni a fideszes jelöltet.

Eldőlt, hogy a baloldal három legnagyobb pártjának, az MSZP-nek, az Együtt 2014-nek és a DK-nak önálló listája lesz. Az igazi kérdés most az egyéni választókerületek kérdése - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Gyurcsány Ferenc, aki úgy fogalmazott: "azt javaslom a kollégáimnak, hogy maradjunk normálisak".

Legalább 30-35 olyan választókerület van, ahol baloldali jelölt nem tud győzni. A maradék 60-70 estében a legutolsó pillanatban kell leülni és tárgyalni arról, hogy hol ki lép vissza a másik javára - vázolta elképzelését a Demokratikus Koalíció elnöke. Legutolsó pillanatként a választás előtti néhány napot tartaná megfelelőnek, amikor a felek szembenéznek azzal a lehetősséggel, hol nem győzhetnek.

Meg kell nézni, kinek milyen támogatottsága van. A Demokratikus Koalíció hajlandó akár 55-60 helyről visszaléptetni jelöltjét, ha erre van fogadókészség - tette hozzá Gyurcsány Ferenc, aki szerint ez az MSZP-Együtt 2014-nek nagyobb áldozatot fog jelenteni, mintha most megállapodtak volna.

A teljes beszélgetést meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Windisch Judit