Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ellenzéki összefogás: "nem kell, hogy mindenki szeressen mindenkit"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Lakner Zoltán politológus szerint ellenzéki oldalon nem feltétlenül kell mindenkinek mindenkivel összefogni. Az ELTE tanára az InfoRádiónak azt mondta: nehéz helyzetbe került Gyurcsány Ferenc és pártja, de ismerve hazardőr típusát még nem lehet leírni.

Ahogy az MSZP és az Együtt 2014 megállapodott, a szocialistáknak különösen nem volt szükségük a többi kisebb ellenzéki pártra - mondta az InfoRádió által megkérdezett politológus, aki hozzátette: az MSZP-nek az volt a legfontosabb, hogy megállapodjon az E2014-gyel.

Valószínűleg nem az a megoldás, hogy mindenki szeressen mindenkit és mindenki fogjon össze mindenkivel. Egy olyan ellenzéki összefogásnak van értelme, amely alkalmas a választási küzdelem megvívására, és alkalmas arra is, hogy kormányozzon - emelte ki Lakner Zoltán.

Az ELTE tanára szerint Gyurcsány Ferenc nehéz helyzetbe került, de nem kell leírni. A volt kormányfő hajlamos a hazardőr típusú megoldásokra, és a jelenlegi helyzetben nem is nagyon tud mást tenni, minthogy a különlistás bejutás lehetőségét erősíti - fogalmazott a politológus.

Gyurcsány Ferenc az InfoRádió Aréna című adásának vendégeként azt javasolta, hogy a számukra biztosan vesztes 30-35 körzetben minden baloldali jelöltnek indulnia kellene, a többi helyen pedig vissza kell lépni egymás javára. A Demokratikus koalíció elnöke szerint erről akár az utolsó pillanatban is lehet tárgyalni.