MSZP és Együtt-PM - Még nincs írásos megállapodás

Infostart
2013. szeptember 11. 18:58
Nincs még aláírt dokumentuma az MSZP és az Együtt-PM megállapodásának. Bajnai Gordon pártjának elnöksége már elfogadta az egyezséget, de az MSZP választmányának is rá kell bólintania.

Az InfoRádió értesülései szerint még nem készült el az MSZP és az Együtt-PM szövetség közötti, augusztus végén kötött megállapodás írásos dokumentuma. A Mesterházy Attila, szocialista pártelnök és Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője közötti - koordinált, ám külön listás indulásról szóló - egyezséget ugyanis a pártok hivatott testületeinek el kell fogadnia. Az Együtt elnöksége már rábólintott a megállapodásra, az MSZP választmánya azonban várhatóan csak a hétvégén fog.

Kérdésünkre, hogy nem kevés-e a szóbeli megállapodás egy ilyen súlyú egyezségnél, az egyik párt sajtóosztályán azt válaszolták, hogy a Mesterházy Attila és Bajnai Gordon közös sajtótájékoztatóján elhangzottak erős kötelezettséget jelentenek mindkét fél részére.

Hamarosan természetesen elkészülhet a dokumentum, tehát mindkét fél - akár közösen, nyilvánosan is - aláírhatja, hogy a 106 választókerületből 75-ben az MSZP, 31-ben pedig az Együtt-PM állít jelöltet, ellenzéki győzelem esetén pedig az lesz a miniszterelnök, akinek a pártja több listás szavazatot szerzett.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást