Fidesz: nem hagyjuk sorsára a Pető Intézetet

InfoRádió / MTI
2013. szeptember 10. 12:07
A Gyurcsány-Bajnai-kormánnyal ellentétben a Fidesz nem hagyja sorsára a mozgáskorlátozott gyermekek fejlesztésével foglalkozó Pető Intézetet - így reagált a kormánypárt arra, hogy az Együtt-PM színeiben politizáló Szabó Tímea kedden közölte: ötszázmilliót utaltatna az intézetnek.

A képviselő az Emberi Erőforrások Minisztériumának költségvetési keretét emelné meg - az országvédelmi alap terhére - ötszázmillió forinttal, a pénzt pedig a Nemzetközi Pető Intézetnek utaltatná át. Ezt azzal magyarázta, hogy több forrásból is úgy értesültek, még az ősszel csődbe megy a Nemzetközi Pető Intézet.

A Fidesz sajtóirodája az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta: a Pető Intézet számára a kormány eddig több mint 420 millió forint támogatást nyújtott. Ahogyan azt az intézet vezetése is elmondta - folytatták -, pénzügyi nehézségeik nem most, hanem 2005-ben kezdődtek, a baloldal megszorító intézkedései miatt kerültek egyre nehezebb helyzetbe, a sorozatos megszorítások miatt kialakult pénzügyi gondokat pedig azóta is görgetik maguk előtt.

"A hatalmi harcokkal elfoglalt baloldal" figyelmét bizonyára elkerülte a Pető Intézet vezetésének azon kérése is, hogy a politikusok ne használják fel őket és a beteg gyermekeket kampánycélokra - írta reagálásában a kormánypárt, hozzátéve: a Pető Intézet vezetése kifejezetten bizalmát fejezte ki a jelenlegi kabinet iránt, hiszen eddig is megkaptak minden támogatást, és biztosak lehetnek abban is, hogy a Fidesz-kormány ezután sem hagyja őket cserben.