eur:
393.75
usd:
365.31
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az MSZP újra részt vesz a külügyi bizottság ülésein

Az MSZP képviselői újra részt vesznek az Országgyűlés külügyi bizottságának ülésein, ahonnan 2012 novembere óta Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő - zsidó származású képviselők és kormánytagok számbavételéről szóló - kijelentései elleni tiltakozásul maradtak távol - derül ki az ellenzéki párt kedd reggeli közleményéből.

Felidézték: 2012. november 26-án a parlament plenáris ülésén Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője, a külügyi bizottság alelnöke azonnali kérdés formájában felvetette, hogy a nemzetbiztonsági kockázatok elkerülése érdekében írják össze a Magyarországon élő zsidó származásúakat, különös tekintettel a parlament és a kormány tagjaira.

Az MSZP frakciója a jobbikos képviselő javaslatát a leghatározottabban elítélte, és az ilyen megnyilatkozások megakadályozása, illetve szankcionálása érdekében javasolta a parlament etikai bizottságának létrehozását, ami azóta sem történt meg - emlékeztetett az MSZP. Hozzátették: egyúttal tiltakozásul bejelentették, hogy képviselőik addig nem vesznek részt a külügyi bizottság ülésein, amíg annak Gyöngyösi Márton az egyik alelnöke.

Azt remélték, hogy lépésük a kormánypárti többséget is lépésre készteti - írták. "Csalódottan és sajnálattal vettük tudomásul, hogy ez nem történt meg. Ezért a képviselőcsoport úgy döntött, hogy visszatérünk, és újra részt veszünk a külügyi bizottság ülésein, de ismét benyújtjuk javaslatunkat a parlament etikai bizottságának létrehozására" - áll a párt közleményében.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×