Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az MSZP újra részt vesz a külügyi bizottság ülésein

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az MSZP képviselői újra részt vesznek az Országgyűlés külügyi bizottságának ülésein, ahonnan 2012 novembere óta Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő - zsidó származású képviselők és kormánytagok számbavételéről szóló - kijelentései elleni tiltakozásul maradtak távol - derül ki az ellenzéki párt kedd reggeli közleményéből.

Felidézték: 2012. november 26-án a parlament plenáris ülésén Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője, a külügyi bizottság alelnöke azonnali kérdés formájában felvetette, hogy a nemzetbiztonsági kockázatok elkerülése érdekében írják össze a Magyarországon élő zsidó származásúakat, különös tekintettel a parlament és a kormány tagjaira.

Az MSZP frakciója a jobbikos képviselő javaslatát a leghatározottabban elítélte, és az ilyen megnyilatkozások megakadályozása, illetve szankcionálása érdekében javasolta a parlament etikai bizottságának létrehozását, ami azóta sem történt meg - emlékeztetett az MSZP. Hozzátették: egyúttal tiltakozásul bejelentették, hogy képviselőik addig nem vesznek részt a külügyi bizottság ülésein, amíg annak Gyöngyösi Márton az egyik alelnöke.

Azt remélték, hogy lépésük a kormánypárti többséget is lépésre készteti - írták. "Csalódottan és sajnálattal vettük tudomásul, hogy ez nem történt meg. Ezért a képviselőcsoport úgy döntött, hogy visszatérünk, és újra részt veszünk a külügyi bizottság ülésein, de ismét benyújtjuk javaslatunkat a parlament etikai bizottságának létrehozására" - áll a párt közleményében.