Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A DK további tárgyalásokat javasol az MSZP-nek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke hétfőn levelet küldött a szocialisták elnök-frakcióvezetőjének, Mesterházy Attilának, amelyben javaslatot tett a két párt közötti, az ellenzéki együttműködésről szóló tárgyalások folytatására - derül ki az MTI birtokába került írásból. A levél az időpontról nem szól, de az MTI információi szerint a tárgyalások kedd reggel folytatódhatnak.

Az írás szerint a DK továbbra is fenntartja korábbi javaslatait. Gyurcsány Ferenc a levélben viszont nem válaszolt a Mesterházy Attila által pénteken feltett kérdésekre. A DK elnöke azt írja, most annak a tárgyalási szakasznak kell jönnie, amelynek során megállapodnak egy remélt MSZP-DK közös listáról és az egyéni körzetekben indítandó közös jelöltekről. Hozzáteszi: levelezés helyett viszont tárgyalást javasol és úgy látja, ha valamennyi kérdésben őszintén tudnak beszélni, akkor a hétvégéig megállapodhatnak.

Mesterházy Attila pénteken írt levelet Gyurcsány Ferencnek. Ebben úgy fogalmaz: a tárgyalások előre mozdítása, valamint a kormányváltáshoz szükséges szavazatmaximalizálás érdekében több kérdésre is választ szeretnének kapni a következő tárgyalási forduló előtt.

A szocialisták egyfelől tudni akarták, hogy a DK hány egyéni választókerületre tartana igényt, ezek mely körzetek lennének és kiket indítanának ezekben a választókerületekben.

Emellett azt is tudakolta, hogy a DK hány listás helyet szeretne, kiket javasolnának ezekre a helyekre és pontosak-e azok "a sajtóban megjelent következtetések", amelyek szerint a Demokratikus Koalíció a lista második helyére a párt elnökét, Gyurcsány Ferencet kívánja jelölni.