Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hamisítják az adóhatóság oldalait? - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Legalább öt-hat oldal állítja magáról a Facebookon, hogy a NAV hivatalos közösségi csatornája, bár első ránézésre a legtöbb hamisnak tűnik - írja az Index. A Magyar Nemzet pedig úgy tudja, hogy döcögősen halad a vidékfejlesztésre szánt uniós pénzek elköltése.

A Népszabadságban az olvasható, hogy a pénztárgépek átállásának húszmilliárd forintos állami költsége még az idén megtérül. Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára elmondta: az adóhatóságnál végzett fejlesztés, illetve az állami támogatás húszmilliárd forintos kiadást jelenthet, viszont az új rendszer bevezetése miatti többletbevételek már az idei költségvetésben meg fognak jelenni.

Magyarország a közvetlen uniós agrártámogatásokat teljes mértékben fel tudta használni, a vidékfejlesztési pénzek elköltése azonban döcögősebben halad - írja a Magyar Nemzet. A hétéves költségvetési ciklusban elkölthető 3 milliárd 860 millió eurós vidékfejlesztési keretből eddig 2 milliárd 540 milliót fizettek ki, ami 66 százalékos felhasználási arányt jelent.

Az Index szerint legalább öt-hat oldal állítja magáról a Facebookon, hogy a NAV hivatalos közösségi csatornája, bár első ránézésre a legtöbb hamisnak tűnik. Ha a régóta inaktívakat és a nyilvánvalóan kamukat kiszűrjük, akkor már csak kettő marad, de itt sem egyszerű a választás. Az egyik ugyanis megtévesztően "official", és válaszolnak is az adózók felvetéseire. A másiknál viszont sikerült helyesen leírni a szervezet nevét, és gyakrabban is frissül, igaz, kevés saját tartalommal - fogalmaz a portál szerzője.

A Napi Gazdaság szerint a dohánytermékek feketepiaca olyan területeken indult növekedésnek, ahol eddig az nem volt jellemző. A folyamat az újdonsült dohányboltosok üzletét is ronthatja és az államnak is nagy bevételkiesést jelenthet .

A portfolio.hu úgy tudja, hogy előrelépés történhetett a mobilfrekvenciák hasznosításának ügyében. A portál szerint legalábbis erre enged következtetni, hogy ma délelőtt közös sajtótájékoztatót tart a Nemzeti Média és Hírközlekedési Hatóság, a Vodafone, a Telenor és a Magyar Telekom..

A penzcentrum.hu kiszámolta, hogy havonta 51 ezer forinttal járnának jobban a bruttó 300 ezer forint jövedelemmel rendelkező családok, ha az összesen 17 százalékos egészségbiztosítási, illetve nyugdíjjárulék terhére lehetne érvényesíteni a gyermekek utáni járó adókedvezményt. Az ennél kevesebből gazdálkodók kisebb mértékben éreznék meg az intézkedés hatását, és továbbra is jelentős összegű adókedvezményt kellene az államnál hagyniuk.