eur:
393.87
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nyelvvizsgabotrány: a Corvinus csak a helyet adta

A vádiratban szereplő esetek nem a Corvinus Egyetem nyelvi központjában történtek, az intézményt mindössze vizsgáztatási helyként használták - nyilatkozta az InfoRádiónak Rostoványi Zsolt, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora annak kapcsán, hogy tizennyolc emberrel szemben emelt vádat a Budapesti Nyomozó Ügyészség az egyetemen történt nyelvvizsgabotrány ügyében.

A vádirat szerint 2010-től a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Karán működő nyelvi központban négy nyelvvizsgáztató tanár egy közvetítő segítségével vizsgázónként 300 ezer forintot kért, hogy az ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központ által szervezett nyelvvizsgához olyanok is hozzájussanak, akik a követelményeket nem tudták teljesíteni.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség az ügyben bűnszervezetben, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat 18 emberrel szemben a Fővárosi Törvényszéken. A vádlottak között van a négy nyelvvizsgáztató tanár, a közvetítő személy és 13 vizsgázó.

Rostoványi Zsolt elmondta, hogy a nyelvi központ jóllehet valóban az egyetem élelmiszertudományi karán működik, de nem a Corvinus Egyetem nyelvi központja keretében, hanem az ELTE ITK Origo nyelvvizsgaközpont  kihelyezett képzéseként. Ami pedig az ominózus hallgatókat illeti: információi szerint egyikük sem a Corvinus Egyetem hallgatója, hanem valamennyien Győrből kerültek ide.

A vádiratban szereplő négy oktató a vizsgáztatást a külső céggel kötött megbízási szerződés alapján végezte el - mondta Rostoványi Zsolt. Hozzátette: nem tudni, ők mennyire érintettek az ügyben, ám hárman már nem állnak az egyetem alkalmazásában. Az egyetem rektora a vádemelés bejelentése után belső vizsgálatot rendelt el, átfogó jelentést kérve a kar dékánjától az ügyről.

Hanganyag: Király István Dániel

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×