Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lemond választókerületi elnökségéről a Fidesz Vas megyei elnöke

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Lemond választókerületi elnöki posztjáról Kovács Ferenc országgyűlési képviselő, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, aki erről a szándékáról már levélben értesítette Orbán Viktor miniszterelnököt.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény ismerteti, hogy a választási törvény változása miatt azoknak az országgyűlési képviselőknek, akik közgyűlési elnöki, illetve polgármesteri funkciót is betöltenek, dönteniük kellett arról, hogy 2014-től melyik tisztséget választanák.

"Hosszas vívódás után úgy határoztam, hogy inkább itthon maradok, s politikai munkámat a helyi közéletben, a megye lakóinak szolgálatában folytatom" - fogalmazott közleményében Kovács Ferenc, aki a Fidesz Vas megyei elnöki posztját is betölti.

A közleményhez mellékelték az Orbán Viktornak írt levél másolatát, amelyben Kovács Ferenc úgy fogalmazott: közel két évtizedes munkája elismerésének vette, hogy tavaly májusban a párt elnöke ismételten kinevezte őt a Vas megyei 2-es számú választókerület elnökének.

A politikus aki 15 éve egyéni választókerületben szerzett mandátum révén tagja az Országgyűlésnek, hangsúlyozta: képviselői munkáját mindig is megtisztelő feladatnak tekintette, az országgyűlési képviselői tisztséget pedig nagyra becsüli, de úgy döntött, hogy a következő választási ciklustól a megyei, a helyi politikai életben kíván tevékenykedni.