eur:
393.77
usd:
367.84
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

A Wizz Air bővíti budapesti bázisát

Jövőre újabb repülőgéppel bővíti budapesti bázisát a Wizz Air, a légitársaság nyolcadik, budapesti gépével 20 százalékkal, 2,9 millióra nő a légitársaság Budapestről elérhető ülőhelykapacitása - jelentette be Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Kiemelte: az Airbus A320-as repülőgép 2014. március 14-én áll forgalomba, tovább növelik a járatsűrűséget 9 Budapestről induló útvonalon, például Londonba, Eindhovenbe, Barcelonába vagy Isztambulba.

A Wizz Air jövőre összesen 11 új gépet állít forgalomba, ebből hárommal régieket pótolnak, és összességében 45-ről 53 gépesre nő a légitársaság flottája - fűzte hozzá.

Váradi József emlékeztetett arra, hogy 2012-ben 12 millió utast szállított a Wizz Air, amely jelenleg 17 állomásról több mint 290 útvonalon, 35 ország 95 különböző úticéljára repül. Hangsúlyozta: 2013-ban öt új útvonalat indított el a légitársaság, így a magyar utasok már Dubaiba, Bakuba, Máltára, Isztambulba és Moszkvába is eljuthatnak a Wizz Airrel. A légitársaság összesen 35 útvonalon üzemeltet járatokat Budapestről.

A vezérigazgató szerint a turizmus kedvező képet mutat jelenleg Magyarországon, májusban a beutazó turisták száma 18, a vendégéjszakáké 16 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, emellett a szállodák összbevétele is emelkedett.

Kérdésre válaszolva Váradi József elmondta: egyiptomi járatuk indítását felfüggesztették az ottani belpolitikai és az azzal összefüggő biztonsági helyzet miatt; 2013-ban már biztosan nem indul el a járat, a kérdés 2014-ben kerülhet újra napirendre.

Váradi József arra a kérdésre, hogy készülnek-e egy esetleges új konkurens megjelenésére, azt mondta, nem lát üzletileg reális esélyt arra, hogy egy új szereplő lépjen be a piacra.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×