Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Wizz Air bővíti budapesti bázisát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jövőre újabb repülőgéppel bővíti budapesti bázisát a Wizz Air, a légitársaság nyolcadik, budapesti gépével 20 százalékkal, 2,9 millióra nő a légitársaság Budapestről elérhető ülőhelykapacitása - jelentette be Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Kiemelte: az Airbus A320-as repülőgép 2014. március 14-én áll forgalomba, tovább növelik a járatsűrűséget 9 Budapestről induló útvonalon, például Londonba, Eindhovenbe, Barcelonába vagy Isztambulba.

A Wizz Air jövőre összesen 11 új gépet állít forgalomba, ebből hárommal régieket pótolnak, és összességében 45-ről 53 gépesre nő a légitársaság flottája - fűzte hozzá.

Váradi József emlékeztetett arra, hogy 2012-ben 12 millió utast szállított a Wizz Air, amely jelenleg 17 állomásról több mint 290 útvonalon, 35 ország 95 különböző úticéljára repül. Hangsúlyozta: 2013-ban öt új útvonalat indított el a légitársaság, így a magyar utasok már Dubaiba, Bakuba, Máltára, Isztambulba és Moszkvába is eljuthatnak a Wizz Airrel. A légitársaság összesen 35 útvonalon üzemeltet járatokat Budapestről.

A vezérigazgató szerint a turizmus kedvező képet mutat jelenleg Magyarországon, májusban a beutazó turisták száma 18, a vendégéjszakáké 16 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, emellett a szállodák összbevétele is emelkedett.

Kérdésre válaszolva Váradi József elmondta: egyiptomi járatuk indítását felfüggesztették az ottani belpolitikai és az azzal összefüggő biztonsági helyzet miatt; 2013-ban már biztosan nem indul el a járat, a kérdés 2014-ben kerülhet újra napirendre.

Váradi József arra a kérdésre, hogy készülnek-e egy esetleges új konkurens megjelenésére, azt mondta, nem lát üzletileg reális esélyt arra, hogy egy új szereplő lépjen be a piacra.